Antena Meniu Search
x

La 70 de ani, Maria și-a lăsat viața în voia Domnului. Într-o casă care stă să cadă pe ea, femeia trăiește printre șobolani care și-au făcut cuiburi și în pereți

Într-o casă care stă să cadă pe ea, în comuna Hălăucești, din județul Iași, printre șoareci și șobolani, Maria își trăiește cum poate ultimii ani din viață. Rozătoarele și-au făcut cuiburi și galerii atât în podea, cât și în pereți, iar bătrânica de 70 de ani nu mai are putere să o ia de la capăt.

de Monica Palade

la 15.02.2023, 20:33

La 70 de ani, Maria și-a lăsat viața în voia Domnului. Într-o casă care stă să cadă pe ea, femeia trăiește printre șobolani care și-au făcut cuiburi și în pereți - BZI

De 11 ani locuiește singură în condiții greu de imaginat, după ce soțul i-a murit, iar singurul copil a plecat peste hotare pentru o viață mai bună. Nu are lumină, iar prin crăpăturile casei frigul mușcă cu sete. A fost găsită aproape înghețată de o nepoată, care nu a putut rămâne indiferentă și a cerut ajutor pentru ea.

A rămas singură printre șobolani

„Pe bătrânică o știu de mulți ani. Ea nu este de aici, din Hălăucești, ea a fost venită aici de prin Tupilați, după ce s-a căsătorit cu soțul ei. Eu nu stau foarte aproape de ea, stau cam la 15 minute distanță, dar vin la ea cât de des pot și eu. Noi suntem rude foarte îndepărtate, dar totuși mă ocup de bătrână pentru că nu mai are pe nimeni. Are un băiat care e plecat, dar vine foarte rar pe acasă.

Bătrâna se deplasează foarte greu, din păcate, nu se poate îngriji singură, de aceea eu și cu vecina ei de acolo mai mergem la ea să îi ducem cele necesare. Când am găsit-o în casă, aproape înghețată, m-am speriat foarte tare și atunci am hotărât să fac o postare pe Facebook. Am rugat lumea să o ajute măcar cu câteva lemne de foc, iar imediat s-a și mobilizat. Toată lumea vrea să aducă câte ceva, doar că acolo trebuie de golit camera și mai apoi pus un pat bun, un covor curat, ca să depășească măcar iarna asta, la vară vom vedea ce va fi”, a declarat nepoata femeii pentru BZI.

Întrebată la rândul său cu ce să fie ajutată, bătrâna s-a lăsat cu modestie în voia Domnului. A trăit o viață de chin, așa că nu cere prea multe. „Cu ce vreți dumneavoastră să mă ajutați. Am nevoie de mâncare și medicamente pentru reumatism, în rest, cum a vrea Domnul”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » La 70 de ani, Maria și-a lăsat viața în voia Domnului. Într-o casă care stă să cadă pe ea, femeia trăiește printre șobolani care și-au făcut cuiburi și în pereți