Antena Meniu Search
x

La ceas de aniversare, lucruri pe care nu le ştiai despre Vladimir Putin!

Astăzi, unul dintre cei mai de temut oameni ai planetei împlineşte 62 de ani! De 14 ani deţine puterea absolută în Rusia, însă nu a fost dintotdeauna aşa

Astăzi, unul dintre cei mai de temut oameni ai planetei împlineşte 62 de ani! De 14 ani deţine puterea absolută în Rusia, însă nu a fost dintotdeauna aşa

Iată câteva lucruri puţin ştiute despre preşedintele Rusiei:

1. A crescut într-un apartament la comun, pe care îl împărţeau trei familii, în Sankt Petersburg, numit pe atunci Leningrad. Puţin îşi aminteşte că pe vremea aceea vâna şobolani pe casa scărilor.

2. Bunicul lui a lucrat ca bucătar la casa de la ţară a lui Lenin, iar mai târziu a gătit de câteva ori şi pentru Stalin.

3. A ajuns să deţină centura neagră la judo, la vârsta de 18 ani. Încă practică artele marţiale, pe care le descrie drept o filozofie de viaţă.

4. Lui Putin îi plac romanele de spionaj. El a remarcat odată: “ce m-a uimit cel mai mult a fost cum efortul unui singur om poate obţine ceea ce întregi armate nu pot”.

5. A intrat în KGB imediat ce a terminat facultatea şi şi-a petrecut anii ’80 ajutând serviciul secret sovietic să recruteze oameni care să spioneze în Vest.

6. Putin vorbeşte fluent germana, însă nu este prea sigur pe engleza lui.

7. S-a îndrăgostit de o stewardesă. Biografiile oficiale precizează că Liudmila era studentă atunci când l-a cunoscut pe Vladimir Putin, cu care s-a căsătorit în 1983. De fapt, ea lucra ca însoţitoare de zbor şi şi-a cunoscut viitorul soţ atunci când ea avea o escală de câteva zile la Leningrad (Sankt Petersburg astăzi). "Îmi plăcea viaţa de burlac, dar Liudmila a schimbat asta", spune Putin în biografia sa autorizată.

8. Este creştin ortodox şi şi-a exprimat credinţa pe teme controversate. De exemplu, a spus că mariajul de acelaşi sex este totuna cu credinţa în Satana.

9. Ca tată, Puţin nu este deloc dur. "Întotdeauna le-a răsfăţat, iar eu eram cea care trebuia să le disciplineze", îşi aminteşte Liudmila. Fosta soţie a preşedintelui îl descrie drept un tată foarte iubitor, care îşi face mereu timp pentru cele două fiice, Maria şi Ecaterina.

Citeşte şi: Ea e fiica misterioasă a lui Putin! Trăieşte în Olanda şi este foarte frumoasă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » La ceas de aniversare, lucruri pe care nu le ştiai despre Vladimir Putin!