Antena Meniu Search
x

Video La munte a nins ca-n povești. În Parâng stratul de zăpadă are 30 de centimetri, însă schiorii vor mai avea de așteptat

E iarnă în calendare şi e iarnă şi afară. A nins peste tot la munte, iar vântul a bătut cu putere pe creste. Zăpada a incurcat serios şoferii si drumarii.

de Redactia Observator

la 01.12.2021, 22:29

Vezi și

Culorile toamnei au dispărut la munte. Acum totul e alb. În Cheile Cibului localnicii, dar şi turiştii au fost surprinşi de prima zăpadă. Iarna şi-a intrat în drepturi şi în Munţii Bistriţei, la peste 1200 de metri altitudine. Căldura micii cabane din cătunul Dârmoxa e tot ce îşi doresc turiştii după o plimbare prin frumoasa bucovina. În Parâng, iarna a adus un strat de 30 de centimetri de zăpadă. 

Nu este însă vreme de stat afară, vântul suflă cu putere pe creste, cu peste 60 de kilometri pe oră, şi doar la adăpostul casei este sigur. Fără o maşină de teren, o plimbare spre Muntele Mare din Cluj este imposibilă. A nins abundent, iar pietrele de pe drum pot deveni adevărate capcane pentru maşinile neechipate. A nins viscolit la Cavnic, iar plugurile de deszăpezire au avut de lucru toată noaptea. 

Mai avem de așteptat până vom putea schia pe pârtii

După o noapte de ninsoare, străzile şi casele din Sovata s-a îmbrăcat toate în alb. Până în weekend stratul de zăpada va deveni mult mai consistent, dar pârtiile nu vor fi chiar bune pentru schi sau snowbpard ci doar pentru o bătaie cu bulgări sau pentru săniuş .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » La munte a nins ca-n povești. În Parâng stratul de zăpadă are 30 de centimetri, însă schiorii vor mai avea de așteptat