Antena Meniu Search
x

La o lună de la ALEGERILE PREZIDENŢIALE din Moldova, Maia Sandu CONTESTĂ la Curtea Constituțională rezultatul

Partidul Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova a depus marţi o sesizare la Curtea Constituţională a republciii, în care acuză faptul că alegerile prezidenţiale prezidenţiale din 13 noiembrie nu au fost corecte, potrivit deschide.md

Maia Sandu

Partidul Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova a depus marţi o sesizare la Curtea Constituţională a republciii, în care acuză faptul că alegerile prezidenţiale prezidenţiale din 13 noiembrie nu au fost corecte, potrivit deschide.md

"Curtea Constituțională a decis să organizeze ședința de examinare a raportului Comisiei Electorale Centrale (CEC) în lipsa mea. Chiar dacă noi am cerut amânarea ședinței doar cu o zi, Curtea s-a grăbit să stabilească ședința pentru azi (marți)', a notat lidera PAS, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Maiei Sandu, "CEC a refuzat sa examineze' contestațiile PAS, "iar instanța a stabilit că nu sunt de competența ei'. "Astăzi vom vedea cum califică membrii CC aceste încălcări și derapaje din partea instituțiilor statului. Vom avea un tablou complet a ceea ce înseamnă astăzi statul în Republica Moldova', a subliniat lidera PAS.

"Statul, sau cei care au ajuns să-l reprezinte fără să ne reprezinte pe noi, a fost surd și mut la ilegalitățile comise în campanie, iar uneori a fost parte la aceste ilegalități", a spus Maia Sandu. "Aceste alegeri nu au fost libere și corecte, de aceea contestăm rezultatul anunțat de CEC'", a adăugat ea.

Pe acelaşi subiect

Curtea Constituţională a Republicii Moldova examinează marţi adresarea CEC cu privire la confirmarea rezultatului scrutinului de la alegerile prezidenţiale. Maia Sandu, un astfel de docment fiind înregistrat abia marţi.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova examinează marţi adresarea CEC cu privire la confirmarea rezultatului scrutinului de la alegerile prezidenţiale şi validarea mandatului preşedintelui Republicii Moldova.

Socialistul prorus Igor Dodon a câștigat turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie din Republica Moldova cu peste 52% din voturi, învingând-o pe contracandidata proeuropeană Maia Sandu, votată de aproximativ 48% dintre alegători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » La o lună de la ALEGERILE PREZIDENŢIALE din Moldova, Maia Sandu CONTESTĂ la Curtea Constituțională rezultatul