Antena Meniu Search
x

Lacul Bicaz, colţul de Rai din judeţul Neamţ, s-a umplut de gunoaie (Video)

Ca în fiecare an, după ploile sezoniere, lacul Bicaz, colţul de Rai din judeţul Neamţ, se umple de gunoaie. Peisajul este dezolant. Deşi anul trecut a avut loc o operaţiune de ecologizare, lecţia nu a fost învăţată şi istoria se repetă.

de Redactia Observator

la 10.05.2019, 11:03

Vezi și

Ca în fiecare an, după ploile sezoniere, lacul Bicaz, colţul de Rai din judeţul Neamţ, se umple de gunoaie. Peisajul este dezolant. Deşi anul trecut a avut loc o operaţiune de ecologizare, lecţia nu a fost învăţată şi istoria se repetă. E nepăsarea localnicilor, spun vizitatorii. Oamenii locului dau însă vina tocmai pe turişti. Autorităţile se aşteaptă să strângă de această dată o cantitate şi mai mare de deşeuri decât anul trecut.

Gunoaiele îi întâmpină în această perioadă pe toţi cei care vin să viziteze Lacul Izvorul Muntelui, cunoscut şi sub denumirea Bicaz. O perlă a Carpaţilor Orientali sufocată acum de peturi şi alte de resturi aduse de ploi de pe versanţi.

Turiştii dau vina pe localnici, iar oamenii zonei spun că tocmai cei care cutreieră pădurile lasă în urmă deşeuri care ajung în apa albastră a lacului.

Situaţia nu este o premieră. An de an sezonul ploilor aduce valuri de gunoaie. De data asta autorităţile se aşteaptă să adune cantităţi şi mai mari decât în 2018. Peste 20 de tone de deşuri au fost strânse atunci.

Termenul pentru ecologizarea zonei este jumătatea lunii iunie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anul acesta licitaţia pentru ecologizarea lacului şi totodată răspunderea pentru îndeplinirea misiunii a revenit unei firme din judeţul Neamţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Lacul Bicaz, colţul de Rai din judeţul Neamţ, s-a umplut de gunoaie (Video)