Antena Meniu Search
x

Le Mans, locul unde masinile isi arata muschii

Iadul masinilor are un nume: Le Mans. 24 de ore de viteza fara oprire, mii de kilometri care incing motoarele de sute de cai si ii duc la epuizare pe piloti. Anul acesta celebrul circuit francez a numarat a 90-a cursa din istorie

Mii de oameni din intreaga lume se aduna an de an aici sa-si sustina favoritii. Nimeni nu doarme - toti stau cu sufletul la gura de sambata dupa amiaza pana duminica.

Devenita deja un simbol al Frantei cursa de 24 de ore de la Le Mans pune la incercare in fiecare an producatori de top din industria auto. Este testul suprem - sunt 5.000 de kilometri alergati in 24 de ore.

Renault si Alpine au lipsit 35 de ani din circuit, insa acum s-au prezentat cu un prototip promitator.

Vezi și

Cu un motor V6 de 1,6 litri denumit oficial Energy F1 si produs de Renault, monopostul Alpine a iesit pe locul 16 in cursa de 24 de ore. Un loc promitator spun oficialii.

Pe langa bolizii de pe pista spectatorii pot sa admire si masini de strada, la pachet cu fete frumoase. Dupa 24 de ore de viteza nebuna pe primul loc s-a clasat echipa Audi. Toyota a iesit pe doi.

Cursa din acest an a fost umbrita de moartea pilotului danez Allan Simonsen care a fost implicat intr-un accident la doar 10 minute dupa startul cursei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Le Mans, locul unde masinile isi arata muschii