Antena Meniu Search
x

Sancţiuni pentru elevii care au agresat profesoara din Teleorman. Sindicatele cer o lege nouă

Lecţia de bătaie primită de profesoara din Teleorman, la ore, deschide până la vârf o nouă discuţie despre drepturile dascălilor.

Vezi și

Imaginile neputinţei din învăţământ vin dintr-o şcoală din Teleorman, unde mai mulţi elevi au atacat o profesoară chiar în sala de clasă. Au încolţit-o şi au filmat-o, în timp ce un adolescent a lovit-o în mod repetat.

Scene uluitoare au fost filmate la ora de educaţie civică, în şcoala din comuna Poroschia, Teleorman. Înainte de pauză, elevii de clasa a opta îşi blochează profesoara în clasă şi încep s-o umilească. Şocată, profesoara nu reacţionează. Nu e primul incident, o recunosc deschis chiar elevii implicaţi. 

Am făcut prima oară, am văzut că nu au zis nimic, am făcut a doua oară. A zis să stăm cuminţi, să închidem telefoanele, mărturiseşte unul dintre elevii clasei.

Chiar şi aşa, cadrul didactic nu vrea să depună plângere împotriva niciunui elev. Şi în faţa inspectorilor din comisie, profesoara s-a temut să vorbească. 

În schimb, directoarea şcolii a anunţat Poliţia.

Sunt copii problemă, au deja notele scăzute la purtare, absentează mult, sunt agresivi verbal, fizic, explică directoarea unităţii de învăţământ.

Nu ne place de ea. Vorbeste foarte încet când ne dictează, motivează gestul unul dintre elevii din clasa în care a avut loc incidentul.

Profesoara agresată şi-a început cariera în învăţământ abia anul acesta. În trecut, a fost vânzătoare, dar a terminat două facultăţi şi a obţinut o notă mare la titularizare. Cazul ei a ajuns până la Ministerul Educaţiei şi la Inspectoratul din Teleorman. 

Ministrul Educaţiei a reacţionat, deocamdată, numai pe Facebook. Spune că educaţia de acasă este importantă pentru ca şcoala să funcţioneze. Profesorii şi sindicatele din învăţământ vor o lege care să le apere drepturile. 

În fiecare zi, în şcolile din România, se petrec aproape 100 de acte de violenţă, atât din partea elevilor, cât şi a profesorilor.

Elevii riscă scăderea notei la purtare şi amendă de până la 500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Sancţiuni pentru elevii care au agresat profesoara din Teleorman. Sindicatele cer o lege nouă