Antena Meniu Search
x

Video Legi anti-drog mai dure: dealerii vor primi închisoare cu executare. Ce păţesc consumatorii

Propunerile Ministerului de Interne vizează şi înăsprirea legii referitoare la traficul de stupefiante.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 27.09.2023, 19:40

Vezi și

În primul rând, legiuitorii propun închisoare cu executare pentru traficanţii de trafic. Reducerea pedepsei pentru trafic de substanţe interzise se va putea face doar dacă traficantul denunţă un altul de la care Poliţia să recupereze o cantitate de stupefiantă cel puţin egală cu cea confiscată de la el. De asemenea, maşinile cu care se transportă drogurile vor fi confiscate şi valorificate în regim de urgenţă de către autorităţi.

Cum vrea Poliţia să implementeze aceste noi prevederi

Publicitatea pentru stupefiante de orice fel va deveni infracţiune, iar deţinerea de droguri în şcoli sau în perimetrul festivalurilor va deveni circumstanţă agravantă ceea ce înseamnă majorarea pedepselor cu o treime. De asemenea, Poliţia va putea dispune începere urmăririi penale pe numele consumatorilor sau al traficanţilor care acţionează singuri. Grupările de trafic de droguri vor rămâne însă obiectul Direcţiei de Combatare a Crimei Organizate.

Pentru a putea face acest lucru, Poliţia are în plan să mărească dispozitivele anti-drog şi vrea să construiască două noi laboratoare în Braşov şi Craiova. Toate aceste măsuri vin în contextul în care tot mai multe grupări de trafic de droguri acţionează pe teritoriul României. În urma amplei acţiuni de ieri, în care procurorii au făcut sute de percheziţii, s-a confiscat o cantitate impresionantă de droguri, peste 8 kilograme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Legi anti-drog mai dure: dealerii vor primi închisoare cu executare. Ce păţesc consumatorii