Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lexus de zeci de mii de euro, furat în doar 4 minute dintr-o parcare din Brașov de un moldovean. Momentul, filmat

Un bărbat din Republica Moldova a reuşit, împreună cu un complice, să sustragă în doar patru minute un autovehicul de lux dintr-un cartier din municipiul Braşov. Furtul a avut loc în urmă cu o lună, iar autorul a fost arestat preventiv. Autovehiculul, marca Lexus, a fost găsit în judeţul Iaşi, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 17:31

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, furtul a avut loc în cartierul Răcădău din Braşov, operaţiunea de sustragere durând doar patru minute. 

Un moldovean a furat o mașină de zeci de mii de euro în doar 4 minute

”La data de 7 august 2024, în jurul orei 2 noaptea, o persoană de sex masculin în vârstă de 32 de ani, cetăţean al Republicii Moldova, împreună cu o altă persoană, a sustras un autoturism SUV marca Lexus, an de fabricaţie 2016, din parcarea unui complex rezidenţial din cartierul Răcădău al municipiului Braşov. În vederea dobândirii accesului la interiorul autoturismului, s-a acţionat cu dispozitive electronice speciale care acţionează cu rol de cheie falsă. Toată operaţiunea a durat aproximativ 4 minute. Ulterior sustragerii, persoanele în cauză au părăsit zona, cea propusă pentru arestare preventivă fiind ulterior depistată pe raza miunicipiului Braşov”, informează, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. 

Vezi și

Cetăţeanul moldovean, inculpat pentru furt calificat prin efracţie, a fost reţinut miercuri, iar joi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Autoturismul a fost depistat şi recuperat în localitatea Tomeşti din judeţul Iaşi.

”În vederea depistării vehiculului şi a autorilor faptei, organele de urmărire penală au efectuat ample acte de investigaţii, precum analiza a numeroase înregistrări video preluate din reţeaua publică şi privată de camere de supraveghere de pe raza municipiului Braşov şi a localităţilor de pe traseul autoturismului, interceptări de comunicaţii, supraveghere audio, video sau prin fotografiere, utilizarea camerelor inteligente de tip LPR, percheziţii domiciliare şi de vehicule”, precizează procurorii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Lexus de zeci de mii de euro, furat în doar 4 minute dintr-o parcare din Brașov de un moldovean. Momentul, filmat