Antena Meniu Search
x

Video Litoralul românesc câştigă 200 de hectare de plaje noi, întinse pe 33 de kilometri, prin înnisiparea cu biodiversitate

Pe litoralul românesc ar urma să aibă loc o premieră: înnisipare cu biodiversitate. Să vedem şi ce înseamnă asta: în Eforie, mai multe scoici, dar şi alge vor fi depozitate, apoi readuse în habitatul lor natural după terminarea lucrărilor.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 20.09.2022, 13:37

Vezi și

Proiectul de înnisipare este în plin proces. La finalul lucrărilor, vom avea o plajă nouă de 50 de hectare, cu o lăţime de 100-140 de metri. 

200 de hectare de plaje noi

Se lucrează pe o lungime de 5 kilometri şi sunt folosite 3 milioane de metri cubi de nisip adus din larg. Se doreşte şi extinderea arealului în care sunt unele dintre speciile de scoici, aşa că acestea vor fi colectate de o firmă specializată, cu site speciale, vor fi depozitate în zone tot din Marea Neagră, unde nu sunt lucrări şi apoi vor fi aduse în habitatul lor iniţial la finalizarea lucrărilor. 

A doua parte a proiectului de biodiversitate este implantarea în zonă a unei plante care este pe cale de dispariţie, iarba de mare, care poleniza sub apă şi poate provoca oxigen. Aceasta va conduce la stimularea biodiversităţii şi îmbunătăţirea calităţii apei. După Mamaia şi Eforie, vor urma şi alte staţiuni, iar în final, litoralul va câştiga 200 de hectare de plaje noi, întinse pe 33 de kilometri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Litoralul românesc câştigă 200 de hectare de plaje noi, întinse pe 33 de kilometri, prin înnisiparea cu biodiversitate