Antena Meniu Search
x

Video Locuitorii unei localităţi din Maramureş primesc apă cu porţia. Noaptea sistemul este închis iar ziua sunt taxaţi în plus pentru consumul mai mare

Într-o localitate din Maramureş, localnicii primesc apă cu porţia din cauza secetei.  Aleşii locali au luat decizia, pentru că, spun ei, în ciuda problemelor cu apa, oamenii o irosesc pentru a-şi umple piscinele sau a-şi uda grădinile. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 19.07.2023, 13:52

Vezi și

Apa potabilă de la sistemul public de alimentare din localitatea Cupşeni este sistată de la ora 22 până la 6 dimineaţa. În acest timp, majoritatea localnicilor care mai deţin un alt sistem de captare făcut în regim propriu sau o fântână, folosesc apa potabilă de acolo.

Ziua sunt taxaţi în plus dacă consumă prea mult

Chiar şi în timpul zilei, oamenii care au animale îşi adapă animalele din apa de la fântână. Unii localnici spun că cei care folosesc apa pentru a-şi uda grădinile sau pentru a-şi umple piscina ar trebui să plătească un tarif mult mai mare pentru apa potabilă.

Primăria spune că a fost nevoită să ia aceste măsuri pentru că potrivit vremii care se anunţă iar oamenii nu înţeleg să nu irosească apa pentru alte servicii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Locuitorii unei localităţi din Maramureş primesc apă cu porţia. Noaptea sistemul este închis iar ziua sunt taxaţi în plus pentru consumul mai mare