Antena Meniu Search
x

Luca, bebelușul abandonat de mamă într-un sac, pe malul unui râu, a fost botezat de salvatorul lui

Băieţul aruncat de mama lui într-un sac, pe malul unui râu din Şomcuţa, a fost astăzi creştinat.

Vezi și

Băieţul aruncat de mama lui într-un sac, pe malul unui râu din Şomcuţa, a fost creştinat. Naşii de botez ai lui Luca au fost şi cei care i-au mai dat o şansă la viaţă: asistenta care l-a găsit şi poliţistul care a fost chemat acolo. Au plâns amândoi, când l-au ţinut în braţe. Poliţiştii o caută, de săptămâni întregi, pe cea care l-a abadonat după ce l-a născut. Marţi, Luca va fi luat de un asistent maternal.

Anca nu-şi stăpâneşte lacrimile. Îl ţine în braţe pe Luca şi îl priveşte ca o mamă. E îngerul păzitor băieţelului pe care astăzi îl botează, pentru că ea e cea care i-a auzit plânsetul şi l-a salvat. Astăzi e naşa lui. Ea şi Mihai, poliţistul care a ajutat-o.

Luca este un copil cuminte. Nu plânge în timpul slujbei. Primeşte taina sfântului botez chiar în maternitate, în mijlocul medicilor şi al asistentelor care îi sunt părinţi de o lună. Pe naşii însă momentul îi copleşeşte. 

Mama naturală a lui Luca l-a pus într-un sac şi l-a aruncat pe malul unui râu care trece prin Şomcuţa Mare. Nu i-a tăiat nici cordonul ombilical după ce l-a născut. Bebeluşul a fost găsit luna trecută plin de pământ şi de răni. Anca l-a auzit plângând, l-a descoperit vânăt şi îngheţat şi l-a acoperit cu haina de pe ea. Apoi a chemat ambulanţa.

Poliţia nu are încă nicio pistă. Iar săptămâna viitoare, Luca va fi luat de un asistent maternal pentru o vreme. Direcția Copilului din Maramureş face eforturi să îl poată declara adoptabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Luca, bebelușul abandonat de mamă într-un sac, pe malul unui râu, a fost botezat de salvatorul lui