Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, noi detalii despre tragedia de la Piatra Neamț: "Garantez familiilor victimelor ȋntreg sprijinul Guvernului"

10 persoane și-au pierdut viața în urma tragediei de la spitalul din Piatra Neamț, unde un incendiu a izbucnit, sâmbătă seara, într-unul de la saloanele de la Secția de Terapie Intensivă.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.11.2020, 13:57

10 persoane au murit în tragedia de la Piatra Neamț
Ludovic Orban, îndurerat de tragedia de la spitalul din Piatra Neamț - Hepta
  • 10 persoane au murit în tragedia de la spitalul din Piatra Neamț.
  • Șapte persoane au suferit răni grave în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț.

Opt persoane și-au pierdut viața în timpul incendiului, iar două înainte de a fi transferate la un alt spital.

Alte șapte persoane au suferit răni grave. Șase au fost transportate la Spitalul modular de la Lețcani, iar a șaptea, medicul erou Cătălin Denciu, a fost transferată la un spital din Belgia.

După ce a participat la o întâlnire cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Dan Paul Iamandi, și directorul Inspecției Sanitare de Stat, Mioara Comana, premierul Ludovic Orban a transmis un nou mesaj pe care îl redăm integral:

"Traversăm o nouă tragedie care îndoliază întreaga Românie. Aș dori, în primul rând, să exprim condoleanțe familiilor îndoliate. De asemenea, sunt cu sufletul alături de cei răniţi şi ȋmi doresc să se ȋnsănătoşească cât mai repede, iar pentru medicul erou, care a dat dovadă de un curaj şi spirit de sacrificiu inegalabil, am un profund respect şi m-am asigurat că va primi cel mai bun tratament posibil pentru afecţiunile sale. Garantez familiilor victimelor ȋntreg sprijinul Guvernului. Celula de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a lucrat continuu de la declanșarea incendiului pentru a găsi cele mai bune soluții de tratament pentru victime. Ministrul Sănătății a ajuns la Neamţ, la locul incidentului, în aproximativ două ore de la producerea tragediei pentru a evalua situația la fața locului. În timp ce vă scriu aceste rânduri, se efectuează o investigație, pentru a afla cauzele incendiului. Le promit românilor că vinovații vor fi identificați și vor fi trași la răspundere cu severitate. Forțele aeriene române au fost mobilizate la ora 23.15 prin Ministerul Apărării Naționale pentru a-l aduce la București pe medicul erou, Cătălin Denciu. Tot cu ajutorul MApN, medicul erou a fost trimis cu aeronava militară, la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, pentru a beneficia de cele mai bune ȋngrijiri la centrul cu unele dintre cele mai ȋnalte standarde la nivel european ȋn tratarea arşilor. Aș vrea să mă opresc aici. Pentru că acum suntem în doliu și nu este timpul pentru acuzaţii politice".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban, noi detalii despre tragedia de la Piatra Neamț: "Garantez familiilor victimelor ȋntreg sprijinul Guvernului"