Meniu
Search
x

"Lupta cu virusul a fost pierdută". Mesajul dramatic transmis de un medic din Iaşi

Mesaj de-a dreptul dramatic transmis de managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu. Acesta susţine că lupta cu boala a fost deja pierdută în judeţ.

De Monica Palade la 03.10.2021, 07:54

"Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută. Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgenţe au pus la dispoziţie maximul resurselor umane şi financiare, mai puţin Spitalul Militar, care, în nici unul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut simţită prezenţa", a declarat medicul Florin Roşu.

Situaţie critică în secţiile ATI

În curtea spitalului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe ambulanţe cu bolnavi Covid aşteptau la rând pentru ca medicii să găsească un pat liber. Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu, afirmă că s-a ajuns în această situaţie din cauza ratei scăzute de vaccinare, pe fondul dezinformării populaţiei.

"Putem să operaţionalizăm oricât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-Covid în sectii Covid. Rata scăzută a vaccinarii împreună cu dezinformarea populaţiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu", a precizat medicul Florin Roşu.

Pe acelaşi subiect

El a adăugat că medicii ieşeni îşi fac în continuare datoria, în ciuda situaţiei dificile din spitalele Covid. "Unii se odihnesc, din diferite motive: fie că este sfârşit de săptămână, fie că au fluturat un drapel invocând drepturi greşit înţelese. Însă drepturile cadrelor medicale şi ale celor care s-au vaccinat sunt aruncate fără remuşcare la tomberon. Noi suntem aici, făcându-ne datoria în continuare", a mai spus medicul Floirin Roşu.

În judeţul Iaşi, până sâmbătă la prânz, s-au înregistrat 49.356 cazuri de Covid, dintre care 383 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Situaţie dramatică şi la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi

Spitalul Sf Spiridon din Iaşi a rămăs fără posturi libere cu oxigen. iar situaţia nu e singulară. "La ora 4  erau utilizate toate posturile cu oxigen din spitalul Spiridon. Același lucru au anunțat cei de la pneumo, infecțioase și CFR. Familiile sunt nemulțumire ca nu mai sunt paturi. Ținem o parte din pacienți pe scaun cu oxigen. Am primit de aseară 2 locuri la ATI spitalul Buhuşi și toți refuza să meargă. Toți cei care se afla pe ventilator sau au nevoie de oxigen cu flux mare aveau să se vaccineze și nu au făcut- o. Toți cei care vor mai veni și nu vor mai avea locuri sau ventilatoare au încă șansa să se vaccineze!", informează instituţia potrivit reporterului Observator Clara Mihociu

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » "Lupta cu virusul a fost pierdută". Mesajul dramatic transmis de un medic din Iaşi