Antena Meniu Search
x

MAE, în alertă. Meleşcanu, precizări de ultimă oră despre românul răpit în Libia: "Trebuie să tratăm foarte atent situaţia"

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că Ambasada României în Libia are în atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Libia.

Meleşcanu, precizări de ultimă oră despre românul răpit în Libia: "Trebuie să tratăm foarte atent situaţia"
Meleşcanu, precizări de ultimă oră despre românul răpit în Libia: "Trebuie să tratăm foarte atent situaţia" - Hepta / Mediafax Foto / Alexandra Pandrea

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că Ambasada României în Libia are în atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Libia.

Meleşcanu a spus că este prioritar să se verifice dacă într-adevăr inginerul român a fost răpit în Libia şi apoi, care dintre grupări revendică atacul. 

"Mai întâi trebuie să avem confirmarea că avea de-a face cu o răpire, iar apoi să ştim despre ce grupare este vorba. După ce aflăm aceste două lucruri, vom căuta să intrăm într-un dialog pentru a-l putea salva pe român.

În problemele cu Libia este nevoie ca situaţia să fie tratată foarte atent", a declarat la Antena3 ministrul Teodor Meleşcanu care a precizat că în momentul de faţă se ştie doar că inginerul românul este dispărut.

Pe acelaşi subiect

Reamintim că Ministerul Afacerilor Exeterne a activat Celula de criză după ce un român a fost răpit în Libia, împreună cu alţi trei colegi, de indivizi înarmaţi. Cei patru, un român şi trei libieni, lucrau pentru o companie care extrage petrol din perimetrul Sharara.

Agenţia de presă Anadolu, care citează un oficial de securitate libian, că cei patru ingineri au fost duşi într-un loc necunoscut.

Până la această oră, atacul nu a fost revendicat de nicio grupare. Totodată, forțele de securitate au lansat o operaţiune de căutare a răpitorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » MAE, în alertă. Meleşcanu, precizări de ultimă oră despre românul răpit în Libia: "Trebuie să tratăm foarte atent situaţia"