Antena Meniu Search
x

Mama poliţistului Bogdan Gigină transmite un MESAJ TULBURĂTOR: "Chiar dacă moartea îmi va bate pe umăr, mă voi lupta cu ea până la ... "

Mama poliţistului Bogdan Gigină, mort în urmă cu aproape doi ani într-un accident în timp ce se afla în coloana care îl însoţea pe Gabriel Oprea, a postat pe Facebook un mesaj în care se adresează autorităţilor din România. 

Mama poliţistului Bogdan Gigină, mort în urmă cu aproape doi ani într-un accident în timp ce se afla în coloana care îl însoţea pe Gabriel Oprea, a postat pe Facebook un mesaj în care se adresează autorităţilor din România. 

"Încă aşteptăm soluţionarea dosarului. Orice demers făcut este egal cu zero... Au trecut un an şi nouă luni de când acest copil a fost omorât. Cât trebuie să aşteptăm?", este mesajul postat de mama poliţistului Gigină.

"Chiar dacă moartea îmi va bate pe umăr mă voi lupta cu ea pâna la dreptatea îngerului pe care ei l-au omorât!", a mai scris, sfârşită de durere, Carmen Gigină.

Poliţistul Bogdan Gigină a murit în seara de 20 octombrie 2015, când, aflându-se într-un dispozitiv de însoţire a ministrului de Interne Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie. El a pierdut controlul motocicletei, în condiţiile în care ploua, şi a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la reţeaua de gaze.

"În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă", susţin procurorii DNA care au anchetat cazul.

În acest caz sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă Gabriel Oprea, Petre Mazilu, patronul firmei care a săpat groapa în care a căzut poliţistul, Adrian Corcodel, şef de echipă în cadrul firmei, precum şi împotriva persoanei juridice General MPM Impex.

În aceeaşi cauză, faţă de Gabriel Oprea s-a dispus în 5 februarie 2016 efectuarea urmăririi penale şi pentru infracţiunile de abuz în serviciu constând în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere şi abuz în serviciu constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general de la acea vreme a beneficiat, în mod nelegal, de însoţirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliţiei rutiere.

Iniţial Instanţa supremă a pus sechestru pe o parte din averea lui Oprea şi a familiei sale, însă acesta a contestat decizia, iar măsura a fost ridicată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mama poliţistului Bogdan Gigină transmite un MESAJ TULBURĂTOR: "Chiar dacă moartea îmi va bate pe umăr, mă voi lupta cu ea până la ... "