Antena Meniu Search
x

Judeţul Mureş a rămas cu un singur mamograf. Pacientele s-au programat deja până la sfârşitul lui februarie

Judeţul Mureş a rămas cu un singur mamograf, după ce cel de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş nu mai funcţionează din decembrie 2017.

Vezi și

Mamograful de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş nu mai funcţionează din decembrie 2017. Iar costurile reparaţiei lui sunt foarte mari. Pacientele caută să-şi facă programări fără să plătească şi se înghesuie pe lista pentru mamograful din Spitalul Judeţean.

Doamnele s-au programat deja până la sfârşitul lunii februarie la Spitalul Clinic Judeţean Mureş. Sunt multe, dar este singura lor şansă să facă investigaţiile. Iar paşii sunt unii clari.

dr. Ovidiu Garbovan, manager spitalul Clinic Judetean Mureş:

Femeia trebuie să aibă un bilet de trimitere de la medicul specialist. Se va programa , în limita fondurilor putem să le programăm gratuit. Capacitatea noastră este 10-12 mamografii pe zi.

Timpul este singurul care pune bariere investigaţiilor. Iar medicii fac tot ce le stă-n putere să deconteze mamografiile prin Casa de Asigurări.

Mamograful de la Spitalul Judeţean este singurul funcţional din Mureş, unde se pot face mamografii pe baza biletului de trimitere, gratuit. Peste 200 de pacienti sunt deja pe lista de aşteptare, dar exista si pacienti care aleg sa plateasca, pentru a-şi rezolva mai repede problemele. În acest timp, mamograful defect de la Spitalul de Urgenţă aşteaptă să fie reparat, după ce va scăpa din hăţişul birocraţiei. 

dr. Claudiu Puiac, manager Spitalul de Urgenta Târgu Mureş:

Mamograful este stricat, necesit înlocuirea a două piese. Sperăm ca până la sfârşitul lunii să fie funcţional. Suma este aproximativ 64.000 de lei plus TVA.

Ministerul Sănătății va începe, anul acesta, primul program-pilot de screening al cancerului de sân, care beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 21 de milioane de euro. Vor fi testate, prin screening mamografic, 30.000 de femei. Testările și tratamentele vor fi gratuite pe perioada programului de 5 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Judeţul Mureş a rămas cu un singur mamograf. Pacientele s-au programat deja până la sfârşitul lui februarie