Antena Meniu Search
x

Foto Mâncare din produse expirate, gătită în condiţii mizere, pentru elevi din 12 şcoli. Măsura luată de ANPC

O firmă care oferă servicii de catering pentru mai multe unităţi de învăţământ din Bucureşti a fost închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind găsite mai multe nereguli, printre care materii prime expirate şi echipamente de gătire neigienizate. De asemenea, firma a fost amendată cu 10.000 de lei.

de Redactia Observator

la 21.03.2023, 16:17

ANPC a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) a făcut un control la operatorul economic Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală, cu sediul în Sectorul 1 al Capitalei, care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unităţi de învăţământ şi instituţii din Bucureşti şi din localitatea Bolintin, judeţul Giurgiu.

Firma asigura mâncare pentru elevi din 12 unităţi

Potrivit news.ro, cele 12 entităţi al căror furnizor este operatorul economic sunt: Scoala nr. 200, sector 3, Scoala nr. 51, sector 2, Scoala Banu Băleanu, Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, Fundaţia Romanian Angel Appeal, Crucea Roşie Bucureşti, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Disney Land SRL, Gokids Educational SRL, Asociaţia Ioni – Academia copiilor, Asociaţia pentru evoluţie – ROTAS, I&G Smart Vision SRL, Cireşel şi Cireşica SRL.

Echipele de control au descoperit materii prime cu data limită de consum depăşită, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurităţi, praf, gheaţă în strat masiv; utilizarea bureţilor de sârmă pentru vase, coşuri pentru colectarea reziduală neacoperite, vase şi ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv; folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv; lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire; lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat.

Pe acelaşi subiect

Neregulile găsite de ANPC 

Alte nereguli constatate de comisarii ANPC au fost schimbarea stării termice a produselor din carne, depozitarea produselor de panificaţie în directa prezenţă a razelor solare, păstrarea preparatelor finite calde neacoperite, depozitate la temperatura mediului din încăpere, aşezate pe un rastel cu depuneri masive de impurităţi şi praf, existenţa pereţilor, a tavanului şi pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate şi plăci fisurate; lipsa informaţiilor referitoare la ingredientele cu potenţial alergen pe documentul de însoţire a mărfii sau în listele meniu; depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.

Amenzi de 10.000 de lei

Comisarii ANPC au oprit definitiv de la utilizare produsele alimentare neconforme, au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei şi au închis temporar unitatea, până la remedierea deficienţelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Mâncare din produse expirate, gătită în condiţii mizere, pentru elevi din 12 şcoli. Măsura luată de ANPC