Antena Meniu Search
x

Mâncarea la rulotă, varianta sănătoasă. Camionetele cu burgeri sau chiar scoici sunt o modă în România

Nu tot ce se găteşte rapid este şi nesănătos! Deşi mulţi români se feresc de street food, adică mâncarea vândută la rulote, în stradă, în principal din cauza caloriilor, iată că vânzătorii au şi variante mai sănătoase.

Vezi și

Nu tot ce se găteşte rapid este şi nesănătos! Deşi mulţi români se feresc de street food, adică mâncarea vândută la rulote, în stradă, în principal din cauza caloriilor, iată că vânzătorii au şi variante mai sănătoase.

Nicio plimbare în oraş nu ar avea farmec fără o oprire la rulotele cu mâncare. Deşi clienţii sunt serviţi rapid, în spatele unui burger sănătos se află multe secrete. Iar unele ingrendiente fac diferenţa între o bombă calorică şi o gustare echilibrată în nutrienţi. 

Se spune despre burgeri că ar fi mâncare fast food, însă nu este chiar aşa. Este carne făcută la grătar, servită cu salată, cu legume proaspete. 

Burgerii cu pui sunt cei mai potriviţi pentru o persoană care se află la dietă. În timp ce vita sau porcul sunt de evitat pentru cei care monitorizează câte calorii consumă. 

Şi cartofii prăjiţi pot fi gătiţi astfel încât să nu stăm cu gândul la... kilogramele în plus. 

Maioneza, muştarul sau sosurile de roşii sunt cele care înclină balanţa atunci când vine vorba despre caloriile dintr-un astfel de meniu. Aşa că fanii street-food-ului au găsit tot felul de variante. 

La Sibiu, mulţi bucătari s-au inspirat din reţete internaţionale pentru a găsi variante care să înlocuiască burgerii sau cartofii prăjiţi. 

Chiar dacă nu este tocmai ieftin să mănânci un burger de calitate sau o porţie de scoici, mâncarea stradală are tot mai mulţi fani în România. Iar festivalurile cu rulotele colorate, învăluite în fel şi fel de arome, au început să fie tot mai dese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Mâncarea la rulotă, varianta sănătoasă. Camionetele cu burgeri sau chiar scoici sunt o modă în România