Antena Meniu Search
x

Video Manifest zguduitor, o bolnavă de cancer cere eutanasierea: "Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire"

Manifest zguduitor făcut de o femeie bolnavă de cancer. Într-o scrisoare adresată ministrului Sănătăţii, femeia cere să fie... eutanasiată. Mesajul disperat vine în contextul în care bolnavii cronci nu mai găsesc locuri în spitale şi nu mai pot fi trataţi din cauza protocoalelor legate de pandemia de coronavirus. 

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 06.04.2021, 14:13

Sursa foto: shutterstock.com Vezi și

Mesajul sfâşietor a fost postat de către această pacientă pe pagina ei de socializare, pe Facebook mai exact. Spune clar că bolnavii cronici sunt condamnaţi la moarte şi i-a cerut prin această scrisoare deschisă ministrului Vlad Voiculescu să aprobe legea eutanasierii. Femeia, care este bolnavă de cancer dar are şi afecţiuni cardiace, spune că i s-a întâmplat în această perioadă să ajungă în spital şi să nu aibă loc să fie internată. La fel s-ar întâmpla şi cu alţi pacienţi cronici.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tot în scrisoare, ea mai precizează că nu există tratamente pentru bolnavii cronici, în aceste spitale, şi că medicii sunt nevoiţi să lupte cu mâinile goale pentru pacienţii cronici care sunt în stare gravă.

"Eu am mai vorbit despre acest lucru. Atunci când ești pe ultima sută de metri, în țările civilizate ți se oferă această oportunitate: eutanasierea. Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire, este clar asta. Eu nu întâmpin probleme acum, dar mi s-a intâmplat să ajung la spital și să nu fiu internată din cauza COVID. Nu poți să limitezi internarea unui pacient, unui bolnav de cancer sau cardiac din cauza COVID-19. Cunosc oameni care nu reușesc să găsească medicamentele de care au nevoie, pacienți care mă sună pentru că nu știu ce să facă. Încă mai există listele de așteptare pentru tratamentele de care au nevoie. În fiecare lună stau cu inima cât un purice. Sunt bolnavi de cancer în fază terminală care nu se pot interna în spital", a scris ea pe Facebook.

Pacienta a mai făcut şi în trecut astfel de apeluri, pentru ca ministerul să aprobe această legea a eutanasierii. Deocamdată, ministrul Vlad Voiculescu nu a răspuns cu privire la această scrisoare. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Manifest zguduitor, o bolnavă de cancer cere eutanasierea: "Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire"