Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Proteste anti-guvernamentale față de modificările Legilor Justiției. Amplu marș către Parlament organizat în Capitală

Mii de persoane participă în Piaţa Victoriei la protestul împotriva modificărilor la legile justiţiei. Manifestații sunt anunțate și în țară.

de Redactia Observator

la 06.11.2017 , 00:03

Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Victoriei, la protestul anunţat împotriva modificărilor la legile Justiţiei

Peste 15 mii de oameni au participat la marșul împotriva modificărilor aduse legilor justiţiei de coaliția de guvernare. Demonstranții au pornit în marș din Piața Victoriei către Parlament. Manifestații au avut loc și în țară, dar și în câteva orașe din străinătate.

UPDATE 22:30 Protestul organizat în Bucureşti împotriva proiectului de modificare a Legilor Justiţiei s-a încheiat în jurul orei 22:10, când ultimele grupuri de manifestanţi au să părăsit Piaţa Constituţiei.

UPDATE 20:40 Protestatarii din Capitală au ajuns în faţa Parlamentului şi scandează ”DNA să vină să vă ia”. Numărul lor a crescut la peste 15.000, coloana întinzându-se din Piaţa Constituţiei până dincolo de Piaţa Unirii.

Articolul continuă după reclamă

UPDATE 20:20 La marşul din Capitală participă şi fostul premier al României, Dacian Cioloş. Au mai fost prezenți foștii miniștri Raluca Prună și Vlad Voiculescu, dar și preşedintele USR, Dan Barna, şi prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE 20:00 Aproximativ 400 de oameni au pornit în marş, la Constanţa, spre sediul PSD. La Timişoara, circa 2.500 de oameni sunt în strada, iar la Iaşi peste 2.000 de manifestanţi.

UPDATE 19:50 Numărul protestatarilor din Bucureşti a ajuns la 10.000. Aceştia merg în marş spre Parlament, iar traficul rutier este blocat pe un sens pe Bulevardul Magheru.

Oamenii s-au oprit câteva minute în Piaţa Universităţii, unde au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor Revoluţiei din 1989, au cântat Imnul naţional şi au scandat ”România, trezeşte-te!”.

UPDATE 19:10 Protestatarii au blocat traficul în Galaţi, unde au avut loc şi câteva altercaţii între manifestanţi şi jandarmi.

UPDATE 19:00 Câteva mii de oameni adunaţi în Piaţa Victoriei au plecat în marş spre Parlament pentru a protesta faţă de modificările la legile justiţiei.

UPDATE 18:50 Protestele pe modificările la Legile Justiţiei au început şi în ţară. În centrul Clujului s-au adunat în jur de 1.000 de persoane. Tot circa 1.000 de oameni sunt adunaţi şi la Sibiu, iar 300 la Galaţi. Sute de protestatari au ieşit în stradă şi la Iaşi, Bistriţa şi Bacău.

UPDATE 18:40 Peste 3.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei. Circulaţia este blocată parţial în Piaţa Victoriei, nu se mai circulă dinspre Bulevardul Kiseleff.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară. În Bucureşti, oamenii se adună în faţa Guvernului, urmând ca, în jurul orei 19.00, să plece în marş spre Parlament. Manifestaţii asemănătoare sunt anunţate pentru duminică şi în diaspora, în oraşe precum Paris, Berlin, Roma, Zurich.

„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Protestatarii ar urma să se adune în Piaţa Victoriei din Capitală în jurul orei 18.00, iar la 19.00 să plece în marş spre Parlament.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Proteste anti-guvernamentale față de modificările Legilor Justiției. Amplu marș către Parlament organizat în Capitală