Antena Meniu Search
x

Marea Neagră "fierbe" la -15 grade Celsius! (VIDEO)

Din apa Mării Negre ies aburi persistenţi, în contrast cu banchiza de gheaţă proaspăt formată. Fenomenul spectaculos a putut fi observat în această dimineaţă, pe faleza Cazinoului din Constanţa.

Vezi și

Din apa Mării Negre au ieşit în această dimineaţă aburi persistenţi, în contrast cu banchiza de gheaţă proaspăt formată. Fenomenul spectaculos a putut fi observat de pe faleza Cazinoului din Constanţa.

Specialiştii Centrului Meteorologic Regional Dobrogea au explicat că fenomenul, denumit de localnici 'fierberea mării', este o inversiune termică minoră locală, la contactul dintre temperatura atmosferică extrem de scăzută şi apa mării, mult mai caldă.

Luni dimineaţă, la ora 8:00, temperatura mării avea valori între -2° C şi +2° C, în zona litorală, iar temperatura atmosferică varia între -14, 9° C şi -15°C. Stratul de suprafaţă al apei mării s-a vaporizat la contactul cu aerul rece, dând senzaţia că marea fierbe începând de la mal până în larg.

Nu este prima dată când fenomenul a putut fi observat pe litoralul românesc, pe Internet există imagini care ilustrează spectacolul oferit de mare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şeful serviciului de prognoză din cadrul CMR Dobrogea, Mariana Frăţilă, a declarat, în exclusivitate pentru Agerpres, că marţi seară este aşteptat să ajungă pe litoral un front de aer cald, la altitudini între 500 şi 1.000 de metri, care va ocupa treptat Dobrogea, până la miezul nopţii, şi este posibil ca la contactul cu aerul atmosferic rece din zonele mai joase vaporii de apă condensaţi să formeze polei, dacă nu precipită sub formă de fulgi de ninsoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Marea Neagră "fierbe" la -15 grade Celsius! (VIDEO)