Antena Meniu Search
x

Autorităţile ne pregătesc pentru marele cutremur. DSU a lansat fiipregatit.ro: "Câteva secunde pot schimba totul!" (Video)

DSU a lansat o platformă online, fiipregatit.ro, care conţine informaţii despre cum să reacţionăm într-un caz de urgenţă, fie că este vorba despre o calamitate.

Autorităţile ne pregătesc pentru marele cutremur. DSU a lansat fiipregatit.ro: "Câteva secunde pot schimba totul!"

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a lansat o platformă online, fiipregatit.ro, pe care populaţia să îl acceseze pentru a şti ce să facă în situaţii de criză.

Platforma fiipregatit.ro conţine informaţii despre cum să reacţionăm într-un caz de urgenţă, fie că este vorba despre o calamitate, furt sau violenţă domestică. 

"În ultimii ani suntem martorii unei intensificări ale situațiilor de urgență de tot felul, atât pe plan internațional cât și pe plan local.

În astfel de situații-limită câteva secunde pot schimba totul, iar reacția rapidă și educată a celor afectați este esențială pentru supraviețuire", transmit cei de la DSU.

Astfel, pentru a "ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru", DSU a lansat platforma fiipregatit.ro.

Potrivit DSU, platforma online fiipregatit.ro "va deveni sursa oficială de informații pentru publicul larg despre măsurile de siguranță, și reacție în caz de urgență".

fiipregatit.ro conţine o serie de ghiduri în caz de: 

PRIM-AJUTOR

GER / VISCOL

INUNDAŢIE

CUTREMUR

ALUNECARE DE TEREN

FURTUNĂ

CANICULĂ

INCENDIU

ELECTRICITATE

ACCIDENT NUCLEAR

VIOLENŢĂ COPII

VIOLENŢĂ DOMESTICĂ

FURT DIN MAŞINI

FURT DIN LOCUINŢE

FURT DIN BUZUNARE.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Autorităţile ne pregătesc pentru marele cutremur. DSU a lansat fiipregatit.ro: "Câteva secunde pot schimba totul!" (Video)