Antena Meniu Search
x

Margareta, fiica cea mare a Majestăţii Sale Mihai I, poate deveni Regina României

A murit Regele, dar tradiţia monarhiei merge mai departe. În fruntea Casei Regale stă acum Margareta, Custodele Coroanei Române. Este sau nu regină?

Vezi și

A murit Regele, dar tradiţia monarhiei merge mai departe. În fruntea Casei Regale stă acum Margareta, Custodele Coroanei Române. Este sau nu regină? E cea mai fierbinte întrebare a momentului, iar răspunsul ni-l lasă moştenire, sub semnătură, chiar Majestatea Sa Mihai I.

Avem sau nu regină - aceasta e întrebarea. Potrivit unui ordin semnat de Regele Mihai în anul 2007 şi publicat astăzi de Casa Regală, acesta este dorinţa Majestăţii Sale: 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este un titlu onorant, o responsabilitate uriaşă şi o nouă epocă în istoria ţării stau acum, teoretic, pe umerii Margaretei. 

Totuşi, Principesa Margareta, custodele Coroanei, a decis ca în această perioadă de doliu, de mare doliu, să nu foloseasca titlul de  Regină, deşi ar putea să facă acest lucru. Este aşadar vorba despre o opţiune personală.

Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale:

Statutul Casei Regale exprimă voinţa şefului Casei Regale cu privire la o eventuală succesiune în cazul în care România ar reveni la forma de guvernământ monarhie.

Până acum, Familia Regală nu a oferit un punct de vedere legat de controversa momentului. Iar istoricii spun că o eventuală ceremonie de încoronare ca regină a Margaretei ar fi imposibilă. 

Fiica cea mare a Regelui Mihai are posibilitatea să îsi asume sau nu titlul de regină, cel mai probabil după ce va trece perioada de doliu. Deocamdată, în toate mesajele oficiale transmise după moartea Majestăţii Sale, ea se semnează simplu, drept custodele Coroanei Române. 

Principele Radu nu deţine niciun rang sau titlu personal, se mai arată în normele fundamentale ale Familiei Regale. Dar Margareta poate schimba acest lucru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Margareta, fiica cea mare a Majestăţii Sale Mihai I, poate deveni Regina României