Margarina, consumată de tot mai puțini români
Cândva nelipsită din sandvişurile românilor, margarina pierde teren în faţa untului! Iar asta se vede şi în cifre. Doar în ultimii trei ani, atât producţia cât şi importurile de margarină au scăzut cu aproape 20 de procente.
Cândva nelipsită din sandvişurile românilor, margarina pierde teren în faţa untului! Iar asta se vede şi în cifre. Doar în ultimii trei ani, atât producţia cât şi importurile de margarină au scăzut cu aproape 20 de procente. Doar patiserii nu au renunţat la ea. Este de patru ori mai ieftina decât untul.
Cert este că românii se opresc tot mai rar la raftul cu margarină. Prin urmare, producţia s-a redus cu 18% în ultimii trei ani.
- Un bărbat de 37 de ani, găsit mort pe acoperișul unei case în construcție din județul Timiș
- Rafinăriile Lukoil şi Petrobrazi, afectate de o pană de curent: Garda de Mediu, chemată în Ploieşti. Reacţia...
- Doiniţa şi Bianca, două surioare de 4 şi 14 ani, au dispărut în Sibiu. Poliţiştii au indicii că fetiţele ar...
- Încăierare între neamuri, la Borleşti, după un live pe o reţea de socializare: "S-au bătut băieţii, sunt...
- Tineri pe motocicletă, spulberaţi cu mașina de o șoferiță de 19 ani, pe o stradă din Lugoj. Accidentul a fost...
De la peste 66.000 de tone în 2016, la 54.000 de tone în 2018. Şi importurile de margarină au scăzut, pe măsură ce românii au renunţat la ea în favoarea untului.
Chiar dacă românii au început să scoată margarina de pe lista de cumpărturi, industria alimentară continuă s-o folosească, mai ales în produsele de patiserie. Explicaţia e simplă: margarina este chiar şi de trei ori mai ieftină decât untul.
Margarina are o istorie de peste 150 de ani, de când Napoleon al III-lea le-a cerut chimiştilor să inventeze un înlocuitor mai ieftin al untului, pentru a hrăni armata şi populaţia săracă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰