Antena Meniu Search
x

O doctoriță care a preferat să salveze vieți și după vârsta de pensionare, răpusă de coronavirus la Botoșani

S-ar fi putut bucura liniştită de pensie, dar a ales să-şi urmeze misiunea de o viaţă: aceea de a salva vieţi chiar până la moarte. România numără, astăzi, al doilea medic mort de coronavirus: o femeie de 68 de ani din Botoşani.

de Redactia Observator

la 27.04.2020, 20:55

Vezi și
  • Mariana Andrioaie avea 68 de ani.
  • Doctorița este plânsă de toți cei alături de care a lucrat.

În urmă cu o lună, medicul internist a intrat în contact cu o tânără de 27 de ani, infectată cu virusul SARS-COV 2. Până acum sunt cinci cadre medicale care au pierdut lupta cu Covid și peste o mie care au luat boala.

A salvat vieţi timp de 40 de ani la spitalul din Botoşani. Şi chiar şi atunci când ar fi trebuit să se retragă la pensie, Mariana Andrioaie tot nu şi-a părăsit colegii. La jumătatea lunii martie, medicul a intrat în contact cu o pacientă suspectă şi apoi confirmată cu virusul SARV CoV 2. Aşa a început lupta pentru propria ei viaţă.

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași: A fost efectuată o primă testare pe data de 24 martie şi rezultatul a fost negativ. Pe data de 19 aprilie este imediat efectuată cea de-a doua testare, care a ieşit pozitivă de data aceasta.

În stare gravă, medicul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Complicaţiile au apărut încă de la internare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Până acum, este al doilea medic răpus de coronavirus.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani: Dumneaei, deşi pensionară, avea contract de prelungire a activităţii peste vârsta de 65 de ani.

Ramona Guraliuc, șeful UPU Botoșani: Este cumplit să pierzi un coleg bun, un prieten, un om de nădejde şi ne-a tulburat şi ne-a dezechilibrat din punctul acesta de vedere pe toţi cei care i-am fost alături în fiecare moment.

Doar la Spitalul Judeţean Mavromati din Botoşani peste 150 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O doctoriță care a preferat să salveze vieți și după vârsta de pensionare, răpusă de coronavirus la Botoșani