O doctoriță care a preferat să salveze vieți și după vârsta de pensionare, răpusă de coronavirus la Botoșani

De Redactia Observator.
Publicat: 27.04.2020, 20:41.
Actualizat: 27.04.2020, 20:55

S-ar fi putut bucura liniştită de pensie, dar a ales să-şi urmeze misiunea de o viaţă: aceea de a salva vieţi chiar până la moarte. România numără, astăzi, al doilea medic mort de coronavirus: o femeie de 68 de ani din Botoşani.

În urmă cu o lună, medicul internist a intrat în contact cu o tânără de 27 de ani, infectată cu virusul SARS-COV 2. Până acum sunt cinci cadre medicale care au pierdut lupta cu Covid și peste o mie care au luat boala.

A salvat vieţi timp de 40 de ani la spitalul din Botoşani. Şi chiar şi atunci când ar fi trebuit să se retragă la pensie, Mariana Andrioaie tot nu şi-a părăsit colegii. La jumătatea lunii martie, medicul a intrat în contact cu o pacientă suspectă şi apoi confirmată cu virusul SARV CoV 2. Aşa a început lupta pentru propria ei viaţă.

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași: A fost efectuată o primă testare pe data de 24 martie şi rezultatul a fost negativ. Pe data de 19 aprilie este imediat efectuată cea de-a doua testare, care a ieşit pozitivă de data aceasta.

În stare gravă, medicul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Complicaţiile au apărut încă de la internare.

Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva" Iași: Avea comorbidităţi, sigur că nu contează nici cine ești, nici ce patologie ai. Doare la fel de mult atunci când o viață nu mai este.

Până acum, este al doilea medic răpus de coronavirus.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani: Dumneaei, deşi pensionară, avea contract de prelungire a activităţii peste vârsta de 65 de ani.

Ramona Guraliuc, șeful UPU Botoșani: Este cumplit să pierzi un coleg bun, un prieten, un om de nădejde şi ne-a tulburat şi ne-a dezechilibrat din punctul acesta de vedere pe toţi cei care i-am fost alături în fiecare moment.

Doar la Spitalul Judeţean Mavromati din Botoşani peste 150 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.