Antena Meniu Search
x

Starea de alertă aduce măsuri suplimentare de protecție în transportul în comun

Starea de alertă va impune măsuri suplimentare de protecţie şi în mijloacele de transport în comun. În primul rând, purtarea măştilor va fi obligatorie. Iar pentru evitarea aglomeraţiei în tramvaie, autobuze şi metrouri ar putea fi limitat accesul pasagerilor. 

de Redactia Observator

la 04.05.2020, 20:45

Vezi și
  • Metrorex ar urma să ia mai multe măsuri de protecție pentru pasageri.
  • Nu este exclus să se mențină solicitarea ca bucureștenii să lucreze de acasă, acolo unde este posibil.

După starea de urgenţă, sute de mii de oameni se preconizează că vor reîncepe lucrul în Capitală.

Doar spre nordul Bucureştiului, într-o zi normală, dimineaţa, la 8 şi jumătate, sunt câteva zeci de mii de angajaţi care se îmbulzesc în staţiile de metrou ca să ajungă la birouri.

Este vital ca, în plină pandemie, asemenea scene să nu se repete.

După ridicarea stării de urgenţă putem să uităm de aglomeraţia din metrou cu care erau obişnuiţi. Măsurile de protecţie se vor aplica şi-n acest caz, iar masca şi mănuşile de protecţie vor fi obligatorii.

Numărul pasagerilor ar putea fi limitat astfel încât să se păstreze distanţarea socială. Reprezentanţii Metrorex au anunţat că iau în calcul şi cumpărarea unor termoscanere. Iar astfel, temperatura călătorilor ar putea fi măsurată imediat. Înaintea pandemiei, zilnic, aproximativ 600.000 de oameni circulau în subteran.

O altă măsură pentru relaxarea traficului ar putea fi programul defazat, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Mai exact, oamenii să mergă la serviciu la trei ore diferite dimineaţa sau să continue să lucreze de acasă, dacă se poate.

În perioada stării de urgenţă, parcul auto de transport în comun Bucureşti s-a redus cu 40%. În funcţie de cât de aglomerat va fi, acesta se va suplimenta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tramvaiele şi autobuzele nu vor mai fi pline. Vor urca doar călătorii care au loc pe scaune şi câțiva care să stea în picioare la distanţă unul de altul.

"Cu ajutorul controlorilor de bilete, cu ajutorul Poliţiei Locale, sperăm să iasă ceva ok", susține unul dintre vatmani.

De asemenea, ar putea fi impuse reguli şi pentru urcarea şi coborârea din mijloacele de transport în comun. Cel mai probabil, în cele prevăzute cu patru uși, urcarea se va face pe prima şi a treia uşă, iar coborârea pe celelalte două. Iar dezinfectarea mijloacelor de transport se va face mult mai des.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Starea de alertă aduce măsuri suplimentare de protecție în transportul în comun