Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea a anunţat măsuri pentru un trafic respirabil în Bucureşti. Taxa Oxigen intră în vigoare din martie 2020

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat într-o conferinţă de presă, unele măsuri care să fluidizeze traficul din Bucureşti în următoarea perioadă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.12.2019, 15:59

Primarul Capitalei a anunţat unele măsuri pentru traficul din Bucureşti
Gabriela Firea a anunţat măsuri pentru traficul din Bucureşti - foto Hepta

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat într-o conferinţă de presă, unele măsuri care să fluidizeze traficul din Bucureşti în următoarea perioadă.

De asemenea, Firea a precizat că taxa Oxigen va intra în vigoare din luna martie, 2020.

Măsuri pentru un trafic respirabil, în Bucureşti

Gabriela Firea a făcut un anunţ de presă, în care a precizat că a luat unele măsuri pentru fluidizarea traficului rutier în Bucureşti, având în vedere că în perioada sărbătorilor de iarnă Capitala va fi foarte aglomerată.

 - Centura Bucureştiului nu s-a transferat la PMB, însă la următoarea şedinţă solicităm iar transferul Centurii de la CNAIR la PMB.

- Solicităm Parlamentului să ne sprijine şi să aprobe modificările legislative, amendamentele propuse astfel incat Codul Rutier sa fie modifcat pentru ca liniile de tramvai să poata fi folosite si de autobuze.

- Am transmis o solicitare catre ministrul transporturilor, catre CFR, astfel incat in sectorul 2 sa nu se mai lase bariera in ore de vârf, mai exact 06.30 - 09.30 si seara 17.00 - 19.30 în zonele Andronache si Petricani. Politia Locala a facut monitorizari si a constatat că barierele stau si cate jumatate de ora lasate. Blocajul se resimte in toată Capitala.

- Vinieta Oxigen ar trebui ca de pe 1 ianuarie sa fie aplicată, dar, deoarece constientizam ca cetatenii trebuie sa fie informati am luat decizia ca lunile ianuarie si februarie sa fie dedicate informarii si constientizarii. Din martie va începe aplicarea propriu zisă.

- Proiectul cu auobuzul şcolar se va extinde la mai multe şcoli, din mai multe sectoare ale Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Gabriela Firea a anunţat măsuri pentru un trafic respirabil în Bucureşti. Taxa Oxigen intră în vigoare din martie 2020