Antena Meniu Search
x

MASURILE lui Kovesi daca va fi numita la sefia DNA

Laura Codruta Kovesi, propusa pentru sefia DNA, arata in proiectul sau de management ca va continua sa respinga cererile comisiilor parlamentare de audiere a unor procurori in legatura cu anchetele pe care le fac

"Printre prioritatile exercitarii mandatului de procuror sef va fi respingerea oricaror intentii sau actiuni care pot aduce atingere statutului constitutional al procurorilor sau care vizeaza discreditarea ori intimidarea acestei categorii profesionale. In acelasi sens am actionat si din calitatea de procuror general. Am sa continui sa resping solicitarile comisiilor parlamentare de audiere a unor procurori in legatura cu anchetele pe care le efectueaza si am sa solicit interventia Consiliului Superior al Magistraturii pentru apararea reputatiei profesionale a procurorilor la adresa carora se vor face afirmatii defaimatoare de catre unii reprezentanti ai legislativului sau executivului", arata Laura Codruta Kovesi.

De altfel Kovesi mai arata ca "cea mai mare amenintare la adresa functionarii DNA este reprezentata de posibilele presiuni (de regula, din afara sistemului judiciar) urmarind limitarea independentei procurorilor".

Citeste continuarea articolului pe Antena 3.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » MASURILE lui Kovesi daca va fi numita la sefia DNA