Antena Meniu Search
x

11 angajați de la secția de neonatologie a Maternității Giulești, depistați cu stafilococ auriu

11 angajați de la secția de neonatologie a Maternității Giulești au fost depistați pozitiv cu stafilococ auriu, bacteria cu care au fost infectați 15 copii născuți la Spitalul "Panait Sîrbu" și care au fost apoi internați la "Grigore Alexandrescu".

11 angajati de la Maternitatea Giulești, depistați pozitiv cu stafilococ auriu
11 angajati de la Maternitatea Giulești, depistați pozitiv cu stafilococ auriu - maternitateagiulesti.ro

Unsprezece angajați de la secția de neonatologie a Maternității Giulești au fost depistați pozitiv cu stafilococ auriu, bacteria cu care au fost infectați 15 copii născuți la Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Panait Sîrbu" și care au fost apoi internați la "Grigore Alexandrescu".

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății, în urma apariției acestor cazuri, conducerea Spitalului "Panait Sîrbu" a decis recoltarea de exudate nazale de la un număr de 49 persoane din sectia de neonatologie, din totalul de 55 persoane.

"Pentru 38 de persoane s-au obținut rezultatele probelor recoltate, care au relevant ca 11 sunt purtători de Stafilococ Auriu MRSA, restul de 27 fiind negativi. Urmează a fi recoltate și de la celelalte persoane", se arată în comunicatul Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, inspectorii sanitari din Direcția de sănătate publică București trimiși să efectueze o anchetă la Spitalul Clinic "Panait Sîrbu" au constatat că au fost luate mai multe măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor:

Pe acelaşi subiect

- Reinstruirea personalului medico-sanitar (medici, asistente, infirmiere) referitor la respectarea procedurilor de curatenie, dezinfectie și dezinfectie terminală

- Limitarea internărilor în Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sirbu" pentru o perioada de 14 zile - 14.11 - 28.11.2018 - pentru a se efectua dupa externarea pacientelor lucrari etapizate pentru curatenie, dezinfectie si dezinfectie terminala a tuturor spatiilor din Pavilionul A - Obstetrica-Ginecologie 1, Neonatologie, ATI, Bloc Operator, Sala Nasteri

- Reinstruirea personalului cu privire la Igiena mâinilor conform procedurilor interne si protocoalelor existente si Precautiunilor Universale si de Contact

- Implicarea șefilor de sectie și a asistentelor șefe în prevenirea și combaterea IAAM conform legislatiei curente

- Rezultatul exudatelor nazale au fost înaintate către sectia de neonatologie prin adresa 10997/12.11.2018 cu recomandarea conform ghidurilor internationale privind decolonizarea purtătorilor.

Controale în maternitățile publice și private din București

Ministerul Sănătății informează, de asemenea, că inspectorii sanitari din Direcția de sănătate publică București efectuează în această perioadă un control în maternitățile publice și private din București.

Sunt verificate condițiile igienico-sanitare, respectarea protocoalelor de sterilizare, dezinfecție, instruirea personalului medical privindrespectarea regulilor de igiena a mâinilor și a Precauțiunilor Universale și de Contact, precum și respectarea circuitelor pentru pacienți. Controlul inspectorilor sanitari se va extinde în toate maternitățile din țară.

Maternitatea Giulești ar putea fi închisă

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, că există posibilitatea ca Maternitatea Giuleşti să fie închisă, în urma cazurilor de infecție cu stafilococ auriu înregistrate la un număr de 17 copii născuți aici în ultima lună.

Întrebată dacă ia în calcul închiderea temporară a Maternității Giulești, Sorina Pintea, a declarat: "Există această posibilitate, nu ne putem juca așa cu viața copiilor".

Ministrul a menționat că, încă de săptămâna trecută, conducerea Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu” a depus la DSP o adresă prin care anunța limitarea internărilor pentru două săptămâni.

"Cei de la Maternitate au început să ia măsuri. Internarile sunt limitate, dar vom lua măsuri și mai drastice dacă va fi nevoie. Vom prezenta rezultatele raportului și concluziile și măsurile pe care le vom lua. Dar țin să precizez ca s-a acționat în mod corect", a  adăugat ministrul Sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » 11 angajați de la secția de neonatologie a Maternității Giulești, depistați cu stafilococ auriu