Antena Meniu Search
x

Maternitatea Giulești ar putea fi închisă. Ministrul Sorina Pintea: "Nu putem să ne jucăm cu viața copiilor"

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, că există posibilitatea ca Maternitatea Giuleşti să fie închisă, în urma cazurilor de infecție cu stafilococ auriu înregistrate la un număr de 17 copii născuți aici în ultima lună.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, că există posibilitatea ca Maternitatea Giuleşti să fie închisă, în urma cazurilor de infecție cu stafilococ auriu înregistrate la un număr de 17 copii născuți aici în ultima lună.

Întrebată dacă ia în calcul închiderea temporară a Maternității Giulești, Sorina Pintea, a declarat: "Există această posibilitate, nu ne putem juca așa cu viața copiilor".

Ministrul Sănătății a precizat, joi, că în această seară se vor afla rezultatele anchetei epidemiologice desfășurate în unitatea medicală pentru a se determina dacă infecțiile dobândite de mai mulți bebeluși, internați la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din București, au legătură cu faptul că aceștia s-au născut la Maternitatea Giulești.

"Ancheta va fi gata în seara aceasta. Conducerea spitalului a raportat corect cazuri de infecții către Direcția de Siguranță Publică (DSP), care s-a sesizat și a început verificările la Giulești. În funcție de rezultatele anchetei și a testelor de laborator vom lua măsurile care se impun", a precizat Pintea.

Pe acelaşi subiect

Ministrul a mai menționat că, încă de săptămâna trecută, conducerea Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu” a depus la DSP o adresă prin care anunța limitarea internărilor pentru două săptămâni.

"Cei de la Maternitate au început să ia măsuri. Internarile sunt limitate, dar vom lua măsuri și mai drastice dacă va fi nevoie. Vom prezenta rezultatele raportului și concluziile și măsurile pe care le vom lua. Dar țin să precizez ca s-a acționat în mod corect", a  adăugat ministrul Sănătății.

Bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu, internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'

Joi, alţi doi bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti, infectaţi cu stafilococ auriu, au fost internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu'.

Astfel, numărul copiilor infectaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino și internați la 'Grigore Alexandrescu' în ultima lună a ajuns la 17, însă în cazul ultimilor trei copii, nu a fost confirmată infecţia.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, bebeluşii sunt supuşi unor investigaţii pentru a determina dacă sunt sau nu infectaţi cu bacteria periculoasă.

Rezultatele analizelor vor veni într-un termen de 48 de ore de la recoltarea probelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Maternitatea Giulești ar putea fi închisă. Ministrul Sorina Pintea: "Nu putem să ne jucăm cu viața copiilor"