Antena Meniu Search
x

Falsul medic Matteo Politi a făcut închisoare în Marea Britanie. Documente exclusive arată că italianul a fost închis în Londra

Matteo Politti, falsul medic care a provocat un uriaș scandal în România, a făcut închisoare în Marea Britanie. Observator a intrat în posesia unui document care arată că italianul a fost încarcerat într-un penitenciar din Londra.

de Redactia Observator

la 07.02.2019, 21:45

Matteo Politti, falsul medic care a provocat un uriaș scandal în România, a făcut închisoare în Marea Britanie. Observator a intrat în posesia unor documente care arată că italianul a fost încarcerat într-un penitenciar din Londra.

Unul dintre documente, emis în iunie 2017, arată că Matteo Politi a fost deținut în închisoarea Wormwood Scrubs din Londra.

Conform Ministerului de Justiție din Marea Britanie, penitenciarul este de Categoria B, cu o capacitate de peste 1200 de locuri și este destinat deținuților de sex masculin, cu vârsta de peste 18 ani. Închisoarea Wormwood Scrubs are mai multe facilități, inclusiv una medicală. De altfel, documentul a fost emis pentru a certifica o vizită medicală efectuată de Matteo Politi.

Documentul medical din închisoare al lui Matteo Politi

Nu este precizat motivul pentru care italianul a fost încarcerat și, de asemenea, nici perioada în care a fost ținut în detenție. Însă documentul precizează că, în ultimele 12 luni, a fost prezent și la alte vizite medicale.

Codul medical al lui Matteo Politi în România
Pașaportul italianului Matteo Politi

Plângeri penale pe numele italianului

În România, falsul chirurg a fost reținut miercuri, iar joi a fost adus în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. Cazul său a dus la un nou scandal în sistemul de sănătate românesc, în urma informației că numeroase femei i-au fost paciente la mai multe clinici din Capitală. Pe numele lui au apărut deja plângeri penale.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a înființat, de altfel, o linie telefonică directă pentru obținerea de informații de la fostele lui paciente despre serviciile care au fost acordate de Matteo Politi, alias Matthew Mode.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Falsul medic Matteo Politi a făcut închisoare în Marea Britanie. Documente exclusive arată că italianul a fost închis în Londra