Antena Meniu Search
x

Matteo Politi, falsul medic estetician, şi-ar fi căutat pacientele pe site-uri de matrimoniale

Falsul medic estetician care a reuşit să păcălească un sistem întreg a încercat să le câştige încrederea judecătorilor. Le-a cerut să-l lase în libertate. În apărarea italianului, avocatul lui a justificat că nu va urmări pacientele pe stradă şi nici nu le va opera în metrou.

Vezi și

Falsul medic estetician care a reuşit să păcălească un sistem întreg a încercat să le câştige încrederea judecătorilor. Le-a cerut să-l lase în libertate. În apărarea italianului, avocatul lui a justificat că nu va urmări pacientele pe stradă şi nici nu le va opera în metrou.

Politi mizează pe cartea împăcării cu victimele. Apar şi noi detalii despre cum îşi căuta pacientele prin intermediul unei platforme de anunţuri matrimoniale.

La o săptămână de la arestarea preventivă, Matteo Politi a intrat în sala de judecată cu gândul să facă pace cu cei pe care i-ar fi înşelat. A sperat ca, în acest fel, să-l convingă pe judecător să-l lase în libertate. 

Procurorii spun că Politi a încercat să subînchirieze fără drept spaţii din clinica estetică unde avea şi el un cabinet. Datorează 14.000 de lei unor medici chirurgi. Este principala acuzaţie pentru care rămâne după gratii. Plângeri privind calitatea actului medical încă nu există. Dar în sala de judecată s-a discutat şi despre zecile de paciente pe care italianul le-ar fi pus în pericol ori pe care le-ar fi mutilat. Acestea, deocamată, nu vor să-l tragă la răspundere, în instanţă. 

Iubita falsului chirurg a fost alături de el pe holurile tribunalului. Şi ea s-ar fi numărat printre pacientele italianului.

Alte tinere l-ar fi cunoscut pe internet, inclusiv prin intermediul unei platforme matrimoniale, iar CV-ul impresionant al lui Mattew Mode, aşa cum se prezenta atunci, le-ar fi convins să aibă încredere că sunt pe mâini bune. La dosar sunt şi dovezi ale contractelor de publicitate semnate între Polti şi vedete de la noi. 

Mi-au spus că e italian, că a făcut ceva cursuri în America, a lucrat în Londra, mă rog... o somitate în materie estetică, aşa era prezentat. A fost un şoc, aflând la ce pericol m-am expus, mărturiseşte pacienta lui Matteo Politti.

Totuşi, avocatul apărării a garantat că eliberarea lui Politi nu reprezintă un pericol public. 

O echipă Observator a mers însă la Priştina şi a aflat că diploma lui Matteo Politi nu a fost emisă la Universitatea din acest oraş, aşa cum susţine italianul. 

Acuzat de exercitarea profesiei fără drept, Politi a transmis că nu se consideră vinovat şi că a avut încredere în femeia care l-a ajutat în obţinerea parafei de medic şi despre care ar fi ştiut că este avocat. Contactată de reporterii Observator, aceasta a vorbit pentru prima oară despre presupusa ei implicare în acest caz. 

Laura Milita: Medicul italian, repet, poate să spună absolut orice. Singura menţiune pe care o am de făcut este că nu sunt avocat. Nici nu am pretins vreodată a fi avocat.

Şaisprezece femei au fost până acum audiate la parchet în calitate de martor. Alte cincisprezece sunt pe lista procurorilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Matteo Politi, falsul medic estetician, şi-ar fi căutat pacientele pe site-uri de matrimoniale