Antena Meniu Search
x

Medic de familie, mesaj de revoltă: "Noi suntem în linia întâi, nu spitalele"

Președintele Patronatului Medicilor de Familie din România, filiala Gorj, Mihai Moisescu, a transmis un mesaj de revoltă după ce a fost nevoit să dea o mulţime de telefoane pentru a obţine nişte măşti de protecţie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.04.2020, 08:04

Medic de familie, mesaj de revoltă: Noi suntem în linia întâi, nu spitalele - observatorulbv.ro / Imagine ilustrativă

Președintele Patronatului Medicilor de Familie din România, filiala Gorj, Mihai Moisescu, a transmis un mesaj de revoltă după ce, cu greu, a obţinut câteva măşti de protecţie.

Moisescu avertizează că medicii de familie, și nu cei din spital, se află în prima linie în războiul contra coronavirusului.

Spune că, oricând pe uşa cabinetelor medicale pot intra cetăţeni infectaţi cu COVID-19 şi pot îmbolnăvi cadrele medicale, care, la rândul lor, ar putea râspândi virusul la alţi pacienţi. 

"Şi nouă ne este frică, dar nu avem de ales, trebuie să ne facem datoria. Cei care conduc ţara trebuie să înţeleagă că noi, medicii de familie, trebuie să fim protejaţi. Noi suntem în linia întâi, nu spitalele. Oricând, pe uşa noastră poate intra un pacient care să aibă coronavirus. Nenorocirea este că intră altul pe uşă, care nu are coronavirus şi i-l pot da eu. 

"Am dat 100 de telefoane ca să primesc niște amărâte de măști!"

O parte din aceste probleme s-au rezolvat prin consultul pacienţilor telefonic, însă mai trebuie să luăm şi bani pe aceste consultaţii", a declarat Mihai Moisescu, potrivit gorjonline.ro.

Medicul de familie spune că nu știe dacă aceste consultaţii telefonice vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

"Suntem stresaţi. Medicii trebuie ajutaţi, pentru că fără ei societatea moare. Am dat 100 de telefoane ca să primesc niște amărâte de măști! Nu e normal, am ajuns să le cerșesc! Nu înțeleg cum de atâtea fabrici de confecții din țară nu sunt direcționate de guvernanți să producă echipamentele necesare în sistemul sanitar", a conchis Mihai Moisescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Medic de familie, mesaj de revoltă: "Noi suntem în linia întâi, nu spitalele"