Antena Meniu Search
x

Medic de la Spitalul de Psihiatrie Bălăceanca, prins în flagrant când lua mită. Primea bani şi bunuri în schimbul unor documente false

Un medic de la Spitalul de Psihiatrie Bălăceanca a fost prins în flagrant când primea mită. Bărbatul primea bani şi bunuri pentru a completa documente nereale, în baza cărora se obţineau ajutoare de la stat.

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 14:42

Medic de la Spitalul de Psihiatrie Bălăceanca, prins în flagrant când lua mită. Primea bani şi bunuri în schimbul unor documente false

Oamenii legii au perecheziţionat atât unitatea spitalicească, dar şi domiciliul medicului.

Ce spun procurorii

Astăzi, 13 martie 2024, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, cu sprijinul Serviciului Operații din cadrul structurii centrale, sub coordonarea prim procurorului adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au constatat infracțiunea flagrantă de luare de mită de către o persoană fără calitate specială, medic în cadrul unei unități spitalicești din județul Ilfov.

Totodată, au fost puse în executare un mandat de percheziție domiciliară la sediul instituției medicale de care aparține suspectul, precum și un mandat de aducere a acestuia la sediul unității de parchet.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual, constând în aceea că, medicul, contra unor sume de bani și bunuri, a întocmit documente medicale în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului ce urmau a fi folosite in vederea obținerii unor drepturi bănești de la stat.

Facem precizarea că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Medic de la Spitalul de Psihiatrie Bălăceanca, prins în flagrant când lua mită. Primea bani şi bunuri în schimbul unor documente false