Antena Meniu Search
x

Medicul Alis Grasu: Domnul Gyuri Pascu nu a dorit să meargă la spital

Medicul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a fost invitată la ”Sinteza Zilei” pentru a lămuri ce s-a întâmplat în noaptea în care a murit Ioan Gyuri Pascu.

la 29.09.2016, 00:23
Vezi și

Medicul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a fost invitată la ”Sinteza Zilei” pentru a lămuri ce s-a întâmplat în noaptea în care a murit Ioan Gyuri Pascu.

Alis Grasu a explicat că medicul care l-a consultat pe Gyuri Pascu nu a avut niciun indiciu și nici nu i s-a spus despre antecedentele cardiace ale pacientului.

”Dacă pacientul nu a relatat nimic despre antecedentele cardiace, nimic nu putea să îi inducă doctoriței gândul că sunt probleme cardiace. Toate echipajele de urgență fac aceste investigații, printre care și electrocardiograma. Medicul de pe mașina de consultație face electrocardiograma când sunt semne ale unei afecțiuni cardiace. Eu iau de bună ceea ce scrie în declarația doctoriței și în fișa de solicitare. A administrat o jumătate de fiolă de diazepam pentru că domnul Gyuri Pascu dorea să doarmă, nu dormise de mai bine de trei zile. Nu am nicio secundă intenția să îi iau apărarea medicului, am declanșat ancheta internă la câteva ore după intervenția medicului. S-a discutat la raportul de gardă” a explicat Alis Grasu.

Dacă în mod normal situația lui Ioan Gyuri Pascu reclama transportul la spital și monitorizarea îndeaproape, în cazul său acesta nu a avut loc, deoarece artistul ar fi refuzat.

”Domnul Gyuri Pascu nu a dorit să meargă la spital. A spus că a făcut foarte multe investigații pentru acest atac de panică și că dorește doar să se odihnească” a mai spus Alis Grasu.

Colegiul Medicilor Bucureşti a anunţat că s-a autosesizat în acest caz şi că va declanşa propria anchetă.

Gyuri Pascu a chemat o ambulanţă cu două ore înainte de deces, în noaptea de duminică spre luni, iar medicul care a ajuns la locuinţa acestuia i-a pus diagnosticul de "atac de panică" şi i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam, au scris jurnaliştii de la GSP, citând surse din Serviciul de Ambulanţă.

”Au trimis o ambulanţă de tip AMD, de consultaţii la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un şofer şi un medic. Gyuri era agitat şi medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică şi a plecat”, a spus o sursă de la Ambulanţa Bucureşti, citată de GSP.

Peste mai puţin de două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei maşini: două de la SMURD şi o ambulanţă de tip C, cu medic, de la Ambulanţa Bucureşti. Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Medicul Alis Grasu: Domnul Gyuri Pascu nu a dorit să meargă la spital

Breaking news

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți,...

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți, salvatorii caută supravieţuitori sub dărâmături