Medicul Carmen Dorobăţ s-a infectat cu Covid-19, după ce s-a vaccinat anti-covid

De Cristian Ionescu.
Publicat: 06.01.2021, 17:05.
Actualizat: 06.01.2021, 17:05

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a anunţat că este infectată cu coronavirus, după ce s-a vaccinat, în 27 decembrie.

Medicul se vaccinase împotriva Covid, dar s-a infectat imediat după, susţine doamna Carmen Dorobăţ

Mediafax Foto / Ilinca Nazarie via Hepta

Medicul precizează că vaccinul este eficient abia după 10-15 zile de la imunizare, timp în care o persoană vaccinată poate contracta virusul.

Medic vaccinat anti-covid, infectat cu coronavirus

Medicul Carmen Dorobăţ: "Anticorpii protectori daţi de vaccin apar abia la 10-15 zile după vaccinare. La mine, infecţia a apărut imediat după vaccinare. Protecţia, respectiv purtarea măştii şi spălatul pe mâini, păstrarea distanţei sociale, trebuie menţinută măcar 15 zile după vaccinare, până când apar anticorpii. Nu am luat infecţia din spital. În spital ştiu să mă protejez. Euforia sărbătorilor ne face uneori să mai şi greşim. Eu m-am protejat mereu, nu ştiu cum de s-a întâmplat"

Medicul s-a izolat la domiciliu, alături de soţul său, de asemenea infectat cu coronavirus şi precizează că, deşi s-a infectat după vaccinare, sfătuieşte în continuare populaţia să se vaccineze.

Medicul Carmen Dorobăţ: "Peste 28 de zile voi face rapelul. Îi sfătuiesc în continuare pe oameni să se vaccineze"

(sursa: news.ro)

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.