Antena Meniu Search
x

Medicul Cătălin Denciu, inclus de jurnalişti belgieni pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020

Medicul Cătălin Denciu, cel care a salvat mai mulţi pacienţi din incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ, a fost inclus de jurnaliştii belgieni de la rtbf.be pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 31.12.2020, 11:49

Medicul Cătălin Denciu
Medicul Cătălin Denciu - Facebook
  • Medicul Cătălin Denciu a fost rănit în incendiu din secția ATI a spitalului din Piatra Neamț.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În topul eroilor din 2020 se mai află medicul chinez Li Wenliang, cel care a avertizat prima oară de existenţa coronavirusului, dar care nu a fost ascultat, fiind chiar arestat de poliţie pentru răspândirea de zvonuri false. Medicul din Wuhan a fost spitalizat la începutul lunii ianuarie şi a murit la 6 februarie.

Şi căpitanul Tom Moore, veteran britanic din Al Doilea Război Mondial se află în acest clasament. Tom Moore a atras atenţia cu iniţiativa sa de a strânge 1.000 de lire sterline pentru NHS făcând o sută de ture de grădină până ce va împlini 100 de ani. În cele din urmă el a strâns aproximativ 30 de milioane de lire sterline pentru Serviciul Naţional de Sănătate (NHS).

În clasament se află şi Louain al-Hathloul. Ea are 31 de ani şi militează pentru drepturile femeilor din Arabia Saudită, în special pentru cel de a şofa. Ea a fost condamnată la închisoare, în baza unei legi antiteroriste în vigoare în această ţară. Conform Amnesty International, în captivitatea, ea a fost bătută, torturată şi abuzată sexual. 

O altă personalitate prezentă în top este actriţa franceză Adele Haenel, care s-a ridicat şi a plecat din sală la ceremonia premiilor Cesar, atunci când regizorul Roman Polanski a primit premiu pentru filmul "J’accuse".

"Ruşine", a strigat ea, după ce, cu câteva zile înainte de ceremonie, afirmase: "Să-l premiezi pe Polanski este ca şi cum ai scuipa toate victimele, adică este ca şi cum spui că nu e grav să violezi femei".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Medicul Cătălin Denciu, inclus de jurnalişti belgieni pe o listă a eroilor care au marcat anul 2020