Antena Meniu Search
x

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, după violenţele de la protestul in 10 august: "Trebuia să avem cel puţin o demisie" (Video)

Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj, în urma violenţelor de la protestul din 10 august, condamnând din nou intervenţia jandarmilor asupra manifestanţilor.

Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj, în urma violenţelor de la protestul din 10 august, condamnând din nou intervenţia jandarmilor asupra manifestanţilor.

"Atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu gaze lacrimogene şi lovituri aplicate cu exces de zel. E impresionantă mobilizarea românilor din ţară şi de pretutindeni. Nu au fost aduşi nici de partide, nici cu autocarele, au venit din proprie iniţiativă, revoltaţi de modul în care PSD guvernează şi legiferează.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aceste demonstraţii au fost unele eminamente paşnice, cu excepţia unor instigatori care nu pot fi asociaţi cui marea majoritate a protestatarilor, aşa cum s-a încercat.

Protestele de vineri au arătat adevărata faţă a celor care ies în stradă. Românii nu îşi merită etichetele primite din partea unor voci iresponsabile din politică.

Toţi cei care ies în stradă au o voce legitimă care trebuie ascultată", încurajează Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis spune că aşteaptă demisiile responsabililor de haosul de la protest

"Violenţa şi reprimarea brutală a manifestanţilor nu sunt acceptate sub nicio formă. Atacarea oamenilor vinovaţi, a femeilor şi copiilor este de neconceput pentru un stat european. Vinovaţii trebuie pedepsiţi, indiferent cine sunt şi unde sunt. 

Soluţia de a dispersa în totalitate manifestaţia este condamnabilă şi nu poate fi justificată. Intervenţia jandarmeriei a fost puternic disproporţionată. Mărturie stau înregistrările video din Piaţă, relatările oamenilor şi miile de mesaje pe care le am primit şi în care oamenii reclamă agresivitatea nejustificată a jandarmilor.

Condamn în aceeaşi măsură şi comportamentul celor care au atacat jandarmii.

Au trecut deja 3 zile şi nu există niciun responsabil pentru ce s-a întâmplat vineri în Piaţa Victoriei. Am cerut deja procurorului judiciar anchetarea vioenţelor din Piaţă. Violenţa împotriva cetăţenilor care se opun Guvernului prin proteste paşnice este caracteristică regimurilor autoritare, nu României europene de astăzi.

Trebuia să avem cel puţin o demisie. Suntem martorii unui Guvern care se preface că nu aude şi nu vede revolta oamenilor. Nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea politică pentru ce s-a întâmplat", a adăugat preşedintele Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, după violenţele de la protestul in 10 august: "Trebuia să avem cel puţin o demisie" (Video)