Antena Meniu Search
x

Mesajul USR PLUS, după condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea: "Penalii nu au ce căuta în funcţii publice"

Alinaţa 2020 USR PLUS susţine că sentinţa pronunţată în cazul lui Liviu Dragnea ”confirmă faptul că penalii nu au ce căuta în funcţii publice”, iar justiţia funcţionează.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 27.05.2019, 14:29

Liviu Dragnea condamnat
Mesajul USR PLUS, după condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea: "Penalii nu au ce căuta în funcţii publice" - hepta

Alinaţa 2020 USR PLUS susţine că sentinţa pronunţată în cazul lui Liviu Dragnea ”confirmă faptul că penalii nu au ce căuta în funcţii publice”, iar justiţia funcţionează.

”Decizia ICCJ confirmă faptul că penalii nu au ce căuta în funcţii publice! Hotărârea definitivă de condamnare a lui Liviu Dragnea demonstrează că Justiţia din România încă funcţionează, în ciuda tuturor presiunilor la care sunt supuşi magistraţii de doi ani şi jumătate încoace. Într-o democraţie, hoţii plătesc pentru faptele lor, iar magistraţii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, lucru pe care l-au spus şi românii, la urne, duminică”, au transmis, luni, repreentanţii Alianţei USR PLUS.

Aceştia consideră că sentinţa este ”reprezintă o dovadă a independenţei magistraţilor şi a faptului că Liviu Dragnea nu a reuşit, în pofida tuturor încercărilor disperate, să îngenuncheze Justiţia din România”.

„Pentru a scăpa de închisoare şi pentru a-şi albi dosarul politic, Liviu Dragnea a apelat la tot felul de tertipuri şi acţiuni profund dăunătoare statului de drept şi democraţiei. Am fost cu toţii martori, în aceşti doi ani şi ceva de guvernare PSD, la grozăviile puse la cale de el şi camarila sa împotriva Justiţiei. Având condamnarea precedentă, în dosarul Referendumului, Liviu Dragnea nu ar fi trebuit oricum să fie în viaţa publică, dar în lipsa unor reglementări clare, precum cea cuprinsă în iniţiativa ‵Fără penali în funcţii publice′, România a asistat neputincioasă la tot ce a făcut acesta din funcţia de al treilea om în stat. Dar, gata, de acum începem reconstrucţia normalităţii, românii şi-o doresc şi au spus-o răspicat duminică”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Să ne întoarcem într-o lume normală. Agenda personală a domnului Dragnea nu mai e suprapusă cu agenda publică. România are dreptul la normalitate şi acum e timpul sa ne apucăm să reparăm ce au stricat PSD şi ALDE şi să construim o ţara aşa cum ne dorim", a declarat, la rândul său, Dacian Cioloş, preşedintele PLUS.

Liderii Alianţei susţin că ”după preluarea puterii de către PSD, Liviu Dragnea nu a făcut altceva decât să încerce să tergiverseze, dacă nu să blocheze de tot, dosarul”.

”A comandat Guvernului Grindeanu să dea OUG 13, a pus-o pe Viorica Dăncilă să atace la Curtea Constituţională modul de alcătuire a completurilor de cinci judecători de la ICCJ şi, după ce a văzut că o astfel de strategie este câştigătoare, graţie ajutorului primit de la judecătorii numiţi politic la CCR, i-a ordonat lui Florin Iordache să atace şi completurile de trei judecători. În paralel, în Parlament, i-a pus pe parlamentarii PSD şi ALDE să masacreze legile Justiţiei, să înfiinţeze Secţia specială de intimidare şi şantajare a magistraţilor şi să modifice Codurile penale inclusiv în sensul reducerii termenelor de prescripţie.

România are nevoie în funcţii publice de oameni integri şi bine pregătiţi din punct de vedere profesional, de oameni care să acţioneze cu adevărat în slujba cetăţenilor”, a mai transmis Alianţa USR PLUS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mesajul USR PLUS, după condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea: "Penalii nu au ce căuta în funcţii publice"