Antena Meniu Search
x

Mesajul lui Putin pentru fostele republici sovietice: Nu vreau un imperiu, Ucraina este o excepție

Preşedintele Vladimir Putin a afirmat marţi că Rusia respectă suveranitatea altor republici ex-sovietice, iar Ucraina constituie o excepţie deoarece se află sub control străin, transmite agenţia TASS, preluată de Reuters.

Mesajul lui Putin pentru fostele republici sovietice: Nu vreau un imperiu, Ucraina este o excepție
Mesajul lui Putin pentru fostele republici sovietice: Nu vreau un imperiu, Ucraina este o excepție - Shutterstock

”Am prevăzut că vor exista speculaţii cum că Rusia se pregăteşte să reconstitue un imperiu”, a declarat Putin în timpul unei întâlniri, la Kremlin. ”Asta nu e realitatea”, dă el asigurări.

Rusia a concentrat în ultimele săptămâni forţe militare la frontierele Ucrainei şi a recunoscut luni independenţa republicilor Doneţk şi Lugansk, autoproclamate în estul acestei ţări. Putin a ordonat armatei ruse să intervină în teritoriile respective pentru "menţinerea păcii".

Marţi, Putin a susţinut însă, potrivit AFP, că nu vrea să reconstruiască un imperiu şi că a anticipat că vor exista "speculaţii" privind o astfel de intenţie a Rusiei. El l-a asigurat pe omologul său azer, Ilham Aliev, aflat în vizită la Kremlin, că "acest lucru nu este deloc real". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Mesajul lui Putin pentru fostele republici sovietice: Nu vreau un imperiu, Ucraina este o excepție