Antena Meniu Search
x

Mii de credincioşi pe "Calea Sfinţilor", la Suceava: Un pelerinaj tare frumos care ne-a umplut inimile de bucurie

Se apropie sărbătoarea Marelui Mucenic Ioan cel Nou, de pe 24 iunie. Ca în fiecare an, la Suceava a avut loc procesiunea "Calea Sfinţilor" pe străzile din municipiu. Racla cu moaștele sfântului a fost scoasă din mănăstire şi purtată pe umeri de preoţi. Mii de credincioşi din toate colţurile ţării au venit aici să se roage şi să se bucure de procesiune.

de Redactia Observator

la 23.06.2023, 09:08

Vezi și

Racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava a fost scoasă din biserică spre închinare joi dimineață, iar seara a fost purtată pe umeri de clerici și monahi într-o procesiune pe străzile oraşului.

Credicioşi: Cu dragoste multă venim la sfântul că el ne ajută şi nu ne lasă

Credincioşi: Ne încarcă duhovniceşte când venim. Te simţi mai uşurat, mai împlinit

Pe tot traseul alaiul de preoţi a fost întâmpinat de mii de credincioși, remarcându-se în acest an o prezență foarte numeroasă. Unii chiar au venit îmbrăcați în straie populare şi cu sânziene în mână.

Preot Alexandru Sava, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: Un pelerinaj tare frumos care ne-a umplut inimile de bucurie pentru faptul că am văzut o mulţime de credincioşi, nu credincioşi oarecare, ci foarte mulţi tineri.

Sfântul Ioan cel Nou, protectorul Sucevei

La întoarcere, racla a fost așezată din nou în curtea mănăstirii, unde credincioşii se pot ruga şi în zilele care urmează.

Angela Bertea, reporter Observator: Racla cu moaştele Sf. Ioan Cel nou de la Suceava va rămâne aici până Duminică seara spre închinare în baldachinul amenajat în curtea mănăstiri

Preot Alexandru Sava, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: Vineri, 23 iunie, sunt credincioşi aşteptaţi la sf liturghie care începe dimineaţa, iar după Sf. Liturghie este taina Sf. Majslu. Tot pentru ziua de vineri aş puncta unul dintre momentele cheie ale sărbătorii hramului şi anume concertul de muzică bizantină la care vor participa 4 coruri

Sfântul Ioan cel Nou este considerat protectorul Sucevei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » Mii de credincioşi pe "Calea Sfinţilor", la Suceava: Un pelerinaj tare frumos care ne-a umplut inimile de bucurie