Antena Meniu Search
x

Tragedia de la Alba Iulia. De ce nu a fost întrerupt curentul electric pe linia unde s-a electrocutat militarul (Video)

Tragedie la Alba Iulia. Vineri dimineaţă, un militar a murit electrocutat după ce s-a urcat pe unul dintre tancurile care vor participa la parada de 1 Decembrie. Colegii au chemat imediat ambulanţa, însă Alexandru Orosz nu a mai putut fi salvat. 

Tragedie la Alba Iulia. Vineri dimineaţă, un militar a murit electrocutat după ce s-a urcat pe unul dintre tancurile care vor participa la parada de 1 Decembrie. Colegii au chemat imediat ambulanţa, însă Alexandru Orosz nu a mai putut fi salvat. 

Moartea militarului de 33 de ani a declanşat trei anchete. O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina" încearcă să afle ce s-a întâmplat. 

De asemenea, a fost anunţat şi Parchetul Militar. Procurorii vor să vadă dacă plutonierul Alexandru Orosz a fost instruit înainte de operaţiunea de descărcare a vehiculului blindat. 

Iar Compania Naţională de Căi Ferate verifică dacă era necesară oprirea alimentării cu energie electrică a liniei de înaltă tensiune. Chiar şi Klaus Iohannis a cerut lămuriri în acest caz. 

Pe acelaşi subiect

Militarii ar fi solicitat oprirea curentului electric

Nenorocirea s-a derulat cu repeziciune. Patru sistemne (tancuri) de apărare antiaeriană GHEPARD au ajuns vineri dimineaţă în Gara din Alba Iulia, împreună cu personalul militar afarent. Pentru ca tancurile să poată fi descărcate de pe platforme era evident că trebuia ca militarii să urce în ele.

Distanţa până la linia de înaltă tensiune era foarte mică, de circa 1 metru şi jumătate, motiv pentru care era obligatorie întreruperea furnizării energiei electrice pe linia respectivă. 

Surse neoficiale citat de adevarul.ro susţin că, imediat ce au ajuns la Alba Iulia, militarii ar fi solicitat reprezentanţilor Gării din Alba Iulia să oprească alimentarea cu energie electrică pe această linie, pentru a putea descărca tancurile.

Ar fi fost cerută întreruperea energiei la dispeceratul naţional care gestionează aceste situaţii, care a transmis că cererea a fost aprobată şi pusă în aplicare.

Filmul tragediei de la Alba Iulia

Alexandru Orosz s-a urcat pe tanc, unde a manevrat o antenă şi a atins firul de înaltă tensiune. 

A fost electrocutat mortal, corpul acestuia luând, practic, foc. Tensiunea energiei electrice în reţeaua CFR este de 27.000 de volţi.

Au fost imagini şocante surprinse în gara din Alba Iulia. Pe unul dintre blindate, Alexandru Orosz e prăbuşit fără cunoştinţă. 

Într-o încercare disperată de a-i salva viaţa, colegii militari îl acoperă cu o pătură şi îl coboară pe braţe. La sosirea medicilor, subofiţerul de 33 de ani era deja mort.

Alexandru Orosz era tatăl unei fetiţe de 5 ani

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani, din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi. 

Colegii au chemat imediat ambulanţa, însă Alexandru Orosz nu a mai putut fi salvat

Acesta era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionului 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa vineri o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie. 

Alexandru a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tragedia de la Alba Iulia. De ce nu a fost întrerupt curentul electric pe linia unde s-a electrocutat militarul (Video)