Antena Meniu Search
x

Militarii români, pe un nou front: lupta cu coronavirusul. Klaus Iohannis i-a felicitat de Ziua Armatei

În vreme de pandemie, armele tac, pentru că tunurile şi mitralierele sunt neputincioase în noul război mondial. Acum, medicii militari sunt în prima linie pentru a lichida coronavirusul. Preşedintele i-a felicitat de Ziua Armatei pentru spitalele de campanie construite în timp record. Ar putea fi ultima paradă din acest an. Există voci care spun că de Ziua Naţională nu vom avea ceremonii.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 25.10.2020, 22:37

Vezi și
  • Prin mâinile medicilor militari au trecut sute de pacienţi infectaţi

Sunt şapte luni de la momentul în care armata a ieşit pe străzile din întreaga ţară, în ţinute de luptă. Prima dată după Revoluţie. A fost un exerciţiu de imagine în care 10.000 de militari s-au alăturat poliţiştilor şi jandarmilor pentru a pune în aplicare ordionanţele militare la început de pandemie.

Doar că războiul cu noul coronavirus nu este unul convenţional. Aşa că tancurile şi mitralierele au fost trase pe linie moartă şi Armata a intrat în luptă cu producţia de izolete româneşti. A fost o misiune semi-eşuată. O dată ce a crescut numărul de infectări, izoletele nu au mai fost folosite.

Succes au avut spitalele mobile. După modelul din teatrele de război, militarii au ridicat 3 spitale mobile, în Bucureşti, Constanţa şi Timişoara. În Capitală, în doar 5 zile, un teren plin de buruieni s-a transformat într-un pavilion gata să primească chiar şi pacienţi cu forme grave alede COVID 19.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Armatei

Prin mâinile medicilor militari au trecut sute de pacienţi infectaţi. Preşedintele Klaus Iohannis le-a mulţumit chiar de Ziua Armatei pentru cum s-au descurcat pe noul front.

7 luni în care am privit armata din altă perspectivă.

Klaus Iohannis- presedintele Romaniei: Militarii sunt angajaţi într-un altfel de război, cu un inamic nevăzut şi foarte dificil de combătut - noul coronavirus.

Nicolae Ciucă - ministrul apărării: Trebuie să pregatim noua generatie pentru a gestiona provocarile de maine.

Ceremonia de astăzi s-a desfăşurat în condiţii de pandemie, în cadru restrâns şi fără tradiţonala expoziţie a tehnicii militare tocmai pentru a evita aglomerări mari de oameni.

Următoarea provocare este ZIUA NAŢIONALĂ. Există voci care spun că anul acesta parada de 1 decembrie ar putea fi anulată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Militarii români, pe un nou front: lupta cu coronavirusul. Klaus Iohannis i-a felicitat de Ziua Armatei