Antena Meniu Search
x

Mihai Fifor, ministrul interimar al Internelor, măsuri urgente după cazurile Caracal şi Galaţi

Mihai Fifor, ministrul interimar al Internelor, a prezentat, în cursul zilei de luni, câteva măsuri luate după apariţia cazurilor Caracal şi Galaţi, cazuri în care autorităţile au părut să fie depăşite de situaţie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.08.2019, 18:25

Ministrul interimar de Interne a schimbat şeful de la Jandarmerie
Mihai Fifor promite măsuri aspre pentru vinovaţii din sistem - Facebook Mihai Fifor

Mihai Fifor, ministrul interimar al Internelor, a prezentat, în cursul zilei de luni, câteva măsuri luate după apariţia cazurilor Caracal şi Galaţi, cazuri în care autorităţile au părut să fie depăşite de situaţie.

Printre altele, Mihai Fifor a anunţat înlocuirea lui Cătălin Sindile, şeful interimar al Jandarmeriei Române, cu generalul Constantin Florea, şeful Jandarmeriei Dolj.

Ministrul de Interne promite măsuri aspre pentru vinovaţii din sistem

S-a luat această decizie pentru ca Jandarmeria Română să aibă în frunte un general, dar şi pentru ca Florea să pregătească Jandarmeria într-un mod profesionist pentru masivul protest anunţat pentru data de 10 august.

De asemenea, Mihai Fifor a anunţat că Georgian Drăgan ar urma să devină purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne şi să susţină informări zilnice.

Fifor vrea un control mai aspru asupra celor care se ocupă cu transportul de persoane, urmând ca primele rezultate în acest sens să fie prezentate la sfârşitul săptămânii.

Fifor vrea o analiză a siguranţei şcoli, aşteaptă măsuri care să îmbunătăţească acest aspect, dar vrea şi creşterea numărului de patrule mixte, poliţişti şi jandarmi, prezente pe străzi.

Nu în ultimul rând, ministrul interimar al Internelor vrea analize şi rapoarte de la fiecare Inspectorat de Poliţie Judeţean în parte, urmând a se lua măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii.

În legătură cu cazul Galaţi, unde doi poliţişti au asistat pasivi cum o fată plină de sânge este în stare de şoc pe stradă, Fifor a cerut cercetare la Secţia 1 Poliţie Galaţi, urmând să fie verificaţi cei doi agenţi, dar şi şeful secţiei. Ministrul interimar de Interne dă asigurări că se vor lua cele mai aspre măsuri.

În legătură cu cazul Caracal, respectiv al criminalului Gheorghe Dincă, Mihai Fifor a anunţat că Ministerul Afaceilor Interne nu poate da detalii despre anchetă, acest aspect ţinând de procurorii DIICOT.

Totuşi, Fifor a dat asigurări că au fost detaşaţi sute de specialişti la faţa locului şi că structurile MAI pun la dispoziţie cei mai buni oameni.

Pe de altă parte, ministrul interimar al Internelor a anunţat că, din 8 august, vor fi prezentate noile aspecte ale unui sistem de urgenţă 112 îmbunătăţit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Mihai Fifor, ministrul interimar al Internelor, măsuri urgente după cazurile Caracal şi Galaţi