Antena Meniu Search
x

Ministrul de Interne, avertisment pentru români: "Nu vorbim de o relaxare totală, ci de una prudentă. Controalele vor continua acolo unde restricțiile sunt menținute"

Ministrul Afacerilor Interne susţine că nu ar trebui să privim noile măsuri ca o relaxare totală, ci mai degrabă ca una prudentă. În plus, controalele vor continua.

de Monica Palade

la 15.05.2021, 11:45

Ministrul de Interne, avertisment pentru români: "Nu vorbim de o relaxare totală, ci de una prudentă. Controalele vor continua acolo unde restricțiile sunt menținute" - Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

Avertismentul a fost făcut de Lucian Bode, sâmbătă, pe Autostrada Transilvania A3, la nodul rutier Nădășelu. „Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă şi în continuare îi îndemn pe români să respecte toate măsurile de protecţie sanitară. În continuare vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute", a afirmat ministrul.

„Autorităţile vor fi atente în continuare la campania de vaccinare şi la numărul de persoane, cazuri noi de îmbolnăviri. Aceşti doi indicatori îi vom avea în permanenţă în atenţie. (...) Una dintre reglementările din Hotărârea de Guvern de ieri vizează cine verifică respectarea măsurilor în continuare şi, mai ales, care sunt obligaţiile celor care organizează evenimente. Unu: Responsabil pentru verificarea respectării măsurilor în continuare este Ministerul Afacerilor Interne respectiv Ministerul Sănătăţii şi am emis un ordin comun care şi a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Doi: Responsabil cu organizarea de evenimente, spre exemplu în restaurante, peste capacitatea stabilită în CNSU, spre exemplu mergem la o capacitate maximă, toţi cei care participă la respectivul eveniment trebuie să fie imunizaţi, organizatorul evenimentului răspunde ca toţi să fie imunizaţi iar autorităţile, în speţă ministerul, efectivele MAI şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au obligaţia să verirfice prin sondaj dacă respectivii participanţi deţin dovada vaccinării în format pe hârtie sau în format electronic”,  a mai spus Bode.

Prima zi de relaxare

Pentru români, 15 mai reprezintă prima zi de relaxare în care nu vor mai purta măşti, nu vor mai avea nevoie de declaraţii pe proprie răspundere după ora 22 şi vor putea sta la restaurant până la 12 noaptea. Totodată, magazinele nu mai au programul redus până la ora 21.00. 

Măsurile de relaxare au fost adoptate printr-o hotărâre de guvern şi publicate în Monitorul Oficial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ministrul de Interne, avertisment pentru români: "Nu vorbim de o relaxare totală, ci de una prudentă. Controalele vor continua acolo unde restricțiile sunt menținute"