Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Educaţiei a anunţat grupuri anti-bullying în şcoli, după ce un elev s-a aruncat de la etaj, la "George Bacovia" din Bucureşti

Ministrul Educaţiei a anunţat, în exclusivitate la Observator, ce măsuri au fost luate după incidentul de la Şcoala "George Bacovia" din Bucureşti, când un elev de clasa a VI-a s-a aruncat de la etaj, la începutul lunii iunie. 

de Redactia Observator

la 23.06.2021, 14:25

Vezi și

Ministrul Educaţiei a declarat că au fost luate măsuri atât la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, cât şi la nivelul Centrulio Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE).

Şcoala va fi monitorizată timp de 6 luni

"În primul rând, am fost surprins neplăcut de abordarea unor decidenţi din Educaţie, care au demonstrat, fără putinţă de tăgadă, că nu înţeleg gravitatea fenomenului de bullying, că nu înţeleg importanţa acţiunilor de prevenire a acestui fenomen. Mai apoi, am trimis Corpul de control al ministrului Educaţiei. Astăzi, avem validat raportul Corpului de control. Sunt măsuri la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi măsuri la nivelul CMBRAE.

Măsurile la nivelul ISMB sunt următoarele: 

Pe acelaşi subiect

- se solicită monitorizare vreme de 6 luni pentru remedierea tuturor deficineţelor constatate pe parcursul controlului de câtre directorul unităţii de învăţământ. 

- se solicită ISMB demiterea directorului adjunct care a avut în atribuţii monitorizarea acestor activităţi. În Şcoala "George Bacovia" sunt 24 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale. Ei ar fi trebuit să se afle în prima linie a atenţiei conducerii şcolii a consilierului şcolar. Elevul care a fost subiectul acestui dramatic eveniment era printre cei 24 de copii cu cerinţe educaţionale speciale.

- tot la nivelul ISMB, până în data de 13 septembrie, consituirea acţiunilor de luptă împotriva fenomenului de bullying, formate din directorul şcolii, consilier, trei profesori cu pregătire specifică, reprezentant elevi şi reprezentant părinţi şi, de asemenea, existenţa unei strategii la nivelul şcolii pentru realizarea unui climat social adecvat din această perspectivă a nevoii de combatere a fenomenului de bullying

- măsuri recomandate la nivelul CMBRAE: cercetarea disciplinară a consilierului şcolar, monitorizarea activităţii tuturor consilierilor şcolari pe tot parcursul anului şcolar viitor".

Potrivit ministrului Educaţiei, în momentul de faţă sunt 2.500 de consilieri şcolari în România, pentru 3 milioane de elevi. "Varianta unui proiect al viitoarei legi a Educaţiei trebuie să conţină un număr de un consilier la maximum 500 de elevi", a explicat oficialul. 

A fost sesizată Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a anunţat că, în urma incidentului de la Şcoala "George Bacovia" din Bucureşti, a fost sesizată Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului.

Reamintim că, la începutul lunii iunie, un elev de clasa a şasea s-a aruncat de la etaj, pe geamul unei şcoli din Bucureşti, în pauză. Colegii au povestit că, înainte să se arunce, băiatul le-ar fi spus că vrea să moară din cauza umilinţelor pe care le suportă. El a fost dus cu ambulanţa la spitalul Marie Curie pentru investigaţii. Din fericire, a scăpat cu leziuni minore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Ministrul Educaţiei a anunţat grupuri anti-bullying în şcoli, după ce un elev s-a aruncat de la etaj, la "George Bacovia" din Bucureşti