Video

Ministrul Educaţiei a anunţat grupuri anti-bullying în şcoli, după ce un elev s-a aruncat de la etaj, la "George Bacovia" din Bucureşti

De Redactia Observator.
Publicat: 23.06.2021, 14:10.
Actualizat: 23.06.2021, 14:25

Ministrul Educaţiei a anunţat, în exclusivitate la Observator, ce măsuri au fost luate după incidentul de la Şcoala "George Bacovia" din Bucureşti, când un elev de clasa a VI-a s-a aruncat de la etaj, la începutul lunii iunie. 

Ministrul Educaţiei a declarat că au fost luate măsuri atât la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, cât şi la nivelul Centrulio Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE).

Şcoala va fi monitorizată timp de 6 luni

"În primul rând, am fost surprins neplăcut de abordarea unor decidenţi din Educaţie, care au demonstrat, fără putinţă de tăgadă, că nu înţeleg gravitatea fenomenului de bullying, că nu înţeleg importanţa acţiunilor de prevenire a acestui fenomen. Mai apoi, am trimis Corpul de control al ministrului Educaţiei. Astăzi, avem validat raportul Corpului de control. Sunt măsuri la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi măsuri la nivelul CMBRAE.

Citește și:

Măsurile la nivelul ISMB sunt următoarele:

- se solicită monitorizare vreme de 6 luni pentru remedierea tuturor deficineţelor constatate pe parcursul controlului de câtre directorul unităţii de învăţământ.

- se solicită ISMB demiterea directorului adjunct care a avut în atribuţii monitorizarea acestor activităţi. În Şcoala "George Bacovia" sunt 24 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale. Ei ar fi trebuit să se afle în prima linie a atenţiei conducerii şcolii a consilierului şcolar. Elevul care a fost subiectul acestui dramatic eveniment era printre cei 24 de copii cu cerinţe educaţionale speciale.

- tot la nivelul ISMB, până în data de 13 septembrie, consituirea acţiunilor de luptă împotriva fenomenului de bullying, formate din directorul şcolii, consilier, trei profesori cu pregătire specifică, reprezentant elevi şi reprezentant părinţi şi, de asemenea, existenţa unei strategii la nivelul şcolii pentru realizarea unui climat social adecvat din această perspectivă a nevoii de combatere a fenomenului de bullying

- măsuri recomandate la nivelul CMBRAE: cercetarea disciplinară a consilierului şcolar, monitorizarea activităţii tuturor consilierilor şcolari pe tot parcursul anului şcolar viitor".

Potrivit ministrului Educaţiei, în momentul de faţă sunt 2.500 de consilieri şcolari în România, pentru 3 milioane de elevi. "Varianta unui proiect al viitoarei legi a Educaţiei trebuie să conţină un număr de un consilier la maximum 500 de elevi", a explicat oficialul.

A fost sesizată Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a anunţat că, în urma incidentului de la Şcoala "George Bacovia" din Bucureşti, a fost sesizată Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului.

Reamintim că, la începutul lunii iunie, un elev de clasa a şasea s-a aruncat de la etaj, pe geamul unei şcoli din Bucureşti, în pauză. Colegii au povestit că, înainte să se arunce, băiatul le-ar fi spus că vrea să moară din cauza umilinţelor pe care le suportă. El a fost dus cu ambulanţa la spitalul Marie Curie pentru investigaţii. Din fericire, a scăpat cu leziuni minore.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Ce spune un primar din Bulgaria despre România, după ce a vizitat țara noastră
libertatea.ro
Mărturia unui român care s-a întors din Grecia abia intrată în zona roșie: ”N-a fost nici măcar un control minim în vama Giurgiu, să mă întrebe dacă am vaccinul”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 3 august 2021. Săgetătorii sunt gata de vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Imagini șocante! Șeful Poliției, amenințat de un interlop: 'Te mierlesc, mă! Dacă intru la pârnaie'
gandul.ro
FOTO. Imagini de senzație cu nepotul favorit al lui Gigi Becali și iubita lui sexy, pe plajă! Lucian, un Nea Mărin miliardar modern
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
tvhappy.ro
Descoperire șocantă! La 6 ani de la tragedia din „Colectiv”, Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro