Antena Meniu Search
x

Ministrul Educaţiei, despre examenele naţionale: Se vor derula cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa

Sorin Cîmpeanu a anunţat că examenele naţionale se vor susţine cu prezenţă fizică pentru a fi asigurată relevanţa.

de Monica Palade

la 11.01.2021, 22:55

Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, despre examenele naţionale: Se vor derula cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa - Hepta
  • Ministrul Educaţiei: Examenele naţionale, cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa
  • Tematica de examen, flexibilizată

Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei la postul public de televiziune şi sune că decizia a venit în urma condultărilor cu reprezentanţii elevilor, ai personalului din învăţământ şi ai părinţilor.

„Cu toţii au solicitat şi împreună am agreat că vom face tot posibilul ca examenele naţionale să se deruleze predictibil, la datele la care sunt planificate. Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale. Având deja două puncte fixe, este foarte posibil să fim nevoiţi să cedăm într-o altă parte, pentru că, dacă n-am ceda în nicio parte, ar fi ca şi cum am avea un an normal, în care nimic nu s-a întâmplat. Lucru în mod evident fals", a subliniat ministrul Educaţiei.

Tematica de examen, flexibilizată

Totodată, Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că se ia în calcul şi flexibilizarea tematicii de examen.

„Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realităţile acestui an. Nu are niciun sens să negăm faptul că în educaţie au fost pierderi. Important este să identificăm corect acele pierderi, să planificăm o tematică adecvată modului în care elevii au asimilat, şi nu modului în care profesorii au predat, pentru că de multe ori profesorii au predat, însă, fără să fie vina lor, au predat în faţa unor ecrane negre, deci nu avem un feedback, nu avem un raport real asupra a ceea ce au asimilat elevii. Această teamatică de examen va trebui să fie adaptată, nu este deloc simplu, dar vom face acest lucru, la ceea ce au asimilat elevii", a mai spus Cîmpeanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Ministrul Educaţiei, despre examenele naţionale: Se vor derula cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa