Antena Meniu Search
x
LIVE

Contre între Vlad Voiculescu și Violeta Alexandru, pe Facebook, despre cum s-a calculat înainte de alegeri rata de infectare cu coronavirus

Vald Voiculescu, ministrul Sănătății în cabinetul Cîțu și Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în cabinetul Orban, au avut o conversație pe Facebook, în care ministrul Voiculescu și-a exprimat mirarea în privința modului cum a fost calculată rata de incidență înainte de alegeri.

De Cristian Ionescu la 24.03.2021, 13:43
Vezi și

Fostul ministru al Muncii și-a exprimat în grijorarea față de declarațiile oficialilor din ultimele zile, despre rata mare de infectări din București, iar ministrul Sănătății i-a oferât câteva detalii despre modul cum s-au calculat cifrele înainte de alegeri.

Vlad Voiculescu i-a răspuns pe Facebook Violetei Alexandru

"La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, binențeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot - nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul. Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcții, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câștig al meu de când am decis să mă implic în viața politică", a scris pe Facebook Violeta Alexandru.

"Draga Violeta, avem nevoie sa construim incredere si vom reusi doar daca spunem mereu adevarul. Felul “inovativ” in care a fost calculata incidenta inainte de alegeri mi-a ridicat cateva semne de intrebare: 1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare - nicaieri in Europa nu s-a mai procedat asa; 2) din calculul incidentei la 14 zile au fost “pierdute” vreo doua zile. Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere si mai mult decat atat. Pana sa vorbim despre cum comunicam, ceea ce comunicam ar trebui sa fie cat mai aproape de adevar. Conteaza, mai ales in situatii de genul asta. Altfel de furam singuri caciula mintindu-ne frumos. Banuiesc ca nu stiai despre “inovatiile” de mai sus. Asta poate iti lamureste de ce am spus zilele trecute ca “cifrele sunt altele”", a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Contre între Vlad Voiculescu și Violeta Alexandru, pe Facebook, despre cum s-a calculat înainte de alegeri rata de infectare cu coronavirus

Breaking News

ANM anunță ninsori în București de 1 Decembrie. Prognoza meteo în Capitală și Alba Iulia, de Ziua...

ANM anunță ninsori în București de 1 Decembrie. Prognoza meteo în Capitală și Alba Iulia, de Ziua Națională